Road trip pyöräillen – monia tapoja nauttia kesäluonnosta

Pyöräily on ekologisempi tapa hoitaa roadtrippailu. Kun aikaa on riittävästi, pyörällä voi kiertää vaikka useamman kohteen. Osa Pohjolan rengastien kohteista on niin lähellä toisiaan, että voit taittaa välit pyörälläkin, mutta renkaat saa alle myös paikallisista vuokraamoista.

Kempele

Oulusta pyöräilyetäisyydellä oleva Kempele on mukavan kompakti matkakohde. Majoitu Vihiluodon alueella sijaitsevassa Airport Hotelissa, josta pääset ketterästi koluamaan Kempeleen pyöräilyreittejä. Hotellista löytyy myös laadukas espanjalaisravintola El Sabor. Katso lisää.

Pyörällä suhauttaa helposti myös Kempeleen keskustaa kohti piipahtamaan Kotiseutumuseossa. Perinteisessä pohjoispohjalaisessa pihapiirissä on rakennuksia kahdelta vuosisadalta. Tutustu.

Vielä ostoksille! Zeppelinin kauppakeskuksesta löydät takuulla matkamuistot ja kotiinviemiset. Kannattaa myös testata ravintolatarjonta! Lue lisää.

Lue lisää

Liminka

Limingassa pyöräilijän road trip alkaa tietysti ToPyhän fat bike -vuokrauksesta. Ota läskipyörä alle ja lähde seikkailemaan ympäri Limingan pyöräreittejä ja muita pyöräillen saavutettavissa olevia kohteita. Katso lisää.

Hotelli-ravintola Liminganlahdessa majoitut keskellä luontoparatiisia. Pyörällä valloitat ympäristön lintukosteikkojen reitit ja nautit upeasta meriluonnosta. Tutustu.

Jos taas mieluummin punkkaat keskellä Liminkaa keskustan liikunta- ja kulttuuripalveluiden läheisyydessä, valitse Park Hotel. Katso lisää.

Hieman pitemmän pyöräreissun saa tehtyä, kun suuntaa Kukka- ja eläinpuisto Escurialiin ihmettelemään kilpikonnia, papukailjoja ja laamoja sekä monia muita ihmeellisiä eläimiä. Ota omat eväät tai nappaa jotain puiston kahvilasta. Katso lisätietoja.

Syöte

Pyöräilystä innostuneen kannattaa suunnata Syötteelle! Kansallispuisto ja Suomen eteläisin tunturi tarjoavat puitteet, maisemat ja reitit, joita kelpaa testata satulan päältä. Suomen paras pyörähotelli löytyy myös Syötteeltä! Hotelli Iso-Syötteen palvelut pyöräilijöille ovat vailla vertaa. Tutustu!

Hotelli Pikku-Syötteen aktiviteettivalikoimasta löytyy niin monenlaista hauskaa tekemistä, että ne eivät ihan heti lopu kesken. Innostutko enemmän kalliokiipeilystä vai frisbeegolfista? Lue tarkemmin.

Aktiviteeteista innostunut matkaseurue voi sateen sattuessa liikkua myös sisätiloissa vuokraamalla Lumiareenan urheilusalin vaikkapa sählymatsia varten. Katso myös, sattuuko Areenalle jotain mukavaa tapahtumaa sopivasti reissun lomaan. Katso lisää.

Lue lisää