Pohjolan rengastiestä

Pohjolan rengastie on Oulun seudun kokemusrikas reitistö autoilijoille, perheille, luontoilijoille ja julkisia suosiville matkailijoille. Rengastieltä jokainen voi valita mieleisensä reitin luontokauneuden mukaan – sen voi kiertää osissa tai kokonaan.

Pohjolan rengastie avattiin virallisesti 9.6.2021. Reittiä rikastutetaan jatkuvasti uusilla tuotteilla ja opasteilla ja se on koettavissa ympäri vuoden.

Pohjolan rengastie kokonaisuudessaan on noin 900 km pitkä. Sen voi kulkea autolla, matkailuautolla tai -vaunulla ja moottoripyörällä. Koko kierroksen voi kokea myös esimerkiksi pyörällä, mutta etenkin maastopyöräilijöille alueella on useita kohteita, jotka voi ottaa osaksi autoseikkailua. Muutoinkin rengastiellä pyöräilijät on otettu huomioon ja osaksi reitistöä olemme luoneet pyöräilylähtöisiä teemareittejä. 

Määrittelemättömyydessään sana Pohjola hakee voimansa pohjoisesta mielentilasta ja suomalaisen mytologian säihkeestä. Klassisesti katsottuna Pohjola on alue, jossa Suomi on syntynyt – sen saaga on saanut alkunsa Kalevalan taistoista, hohtanut Pohjantähden valossa ja lopulta viipyillyt tervanpolttojen kautta nykypäivään. 

Moderni Pohjola on kaikki se pohjoisen rauhallisuus, karuus ja luonnollisuus – vapaus, joka tuo pohjoisen taivaan alla kulkeville valintojen ulottuvuuden. 

Pohjola on kaunis. Se on sydänsuomalaista henkevyyttä aidoimmillaan. 

Pohjola on matka kaupungeista tuntureille, metsiin sekä merille, ja rengastie tuo tämän kaiken koettavaksi. Pohjolan rengastieltä jokainen voi valita mieleisensä reitin luontokauneuden mukaan – sen voi kiertää osissa tai kokonaan.