Road trip kävellen – kulttuuria ja sielunhoitoa

Road trip onnistuu myös jalkapelillä. Kävelymatkan päässä toistaan sijaitsevat tekemiset tai ohjelmat mahdollistavat sen, että yhden reissun aikana voi kokea ja nähdä paljon. Oulussa ja Iissä kaikki on lähellä: et tarvitse muuta kuin hyvät kengät ja seikkailumieltä. 

Oulu

Kaduntallausreissulle kannattaa sisällyttää jokin Oulun kaupunkireiteistä, joita kolutaan CityNomadi-sovelluksen avulla. Perehdy vaikkapa kaupungin funkkisarkkitehtuuriin tai Hupisaarten kasvistoon. Lue lisää.

Piipahda Rautatienkadulla Taito Shopissa ja osta paikallisten käsityöläisten tuotteita sekä kotimaisesta vanerista tehtyjä koottavia Lovi-tuotteita. Vaikka kotiinviemisiksi! Katso lisää.

Jalat saattavat viedä sinut myös korkeuksiin, jos kävelet kuumailmapallon kyytiin! Tällainen elämys ei ihan hetkessä unohdu. Lennä Oulun yllä.

Kävele Värtön rantaan ja ota löylyt joen aallokossa. Koivurannan saunalautalla puhdistuu ruumis ja sielu. Tutustu.

Illan kruunaa hyvä liveshow. Katso Rio Liven kesäohjelmistosta, sattuuko reissullesi sopivaa viihdykettä. Katso lisää.

Lue lisää

Ii

Tutustu kulttuurihistorialliseen Iin Wanhaan Haminaan opastetulla kävelykierroksella tai omatoimisesti. Osa alueen rakennuksista on jopa 1800-luvulta. Tutustu.

Iin reissulla kannattaa myös poiketa Kahvila Iin Wanhassa Haminassa, jossa kahvien ja herkkujen lisäksi saa nauttia ajoittain myös erilaisista ohjelmasisällöistä. Älä unohda piipahtaa yläkerran pienessä museossa! Lue lisää.

Iin keskustan läheisyydessä oleva Ympäristötaidepuisto tarjoaa taiteen ja luonnon yhdistävää elämyksellisyyttä kauniissa jokimaisemassa. Katso lisää.

Lue lisää