Päiväseltään Pohjolan rengastien kohteisiin

Helpot ja elämykselliset päiväretket kannattaa lisätä kesäloman ohjelmistoon. Pohjolan rengastien kohteissa piipahtaminen Oulusta käsin käy kätevästi päiväretkibusseilla juhannuksen jälkeiseltä viikolta aina elokuulle saakka. Omatoimimatkasta haaveileva voi siirtyä kohteisiin joukkoliikenteellä, vuokra- tai tilausautolla tai taksilla.

Hyppää bussiin ja seilaa Hailuotoon

Hailuodon päiväretkellä pääsee kiertämään Marjaniemen ja kyläkeskustan lisäksi vanhassa kyläkoulumiljöössä toimivassa Ailastossa, ja sen lähellä olevassa Pakopirtinrotkossa, joka tunnetaan myös ”Murhalaaksona”, joka kertoo kiehtovaa historiallista tarinaa isovihan ajalta.

Katso lisää

Vietä aktiivinen kesäpäivä Syötteellä

Syötteen päiväretki on aikataulutettu niin, että hissipyöräilyn kokeilemisesta kiinnostuneet ehtivät bussilla juuri sopivasti Bike Park tutuksi -kurssille. Maastopyöräilijät voivat ottaa omat pyörät mukaan tai vuorkata pyörän paikan päällä, ja kiertää Syötteen reittejä myös omatoimisesti. Jos haluat nauttia luonnosta rauhallisemmin, osallistu Syötteen luontokeskukselta lähtevän Teerivaaran kierroksen patikoinnille. Lopuksi piipahdetaan tunturin huipulla ihailemassa maisemia.

Katso lisää

Nauti merestä ja kesästä Raahessa

Torstaisin käydään Raahessa, jonka Wanha kaupunki on yksi Suomen parhaiten säilyneistä 1800-luvun puutalokaupungeista. Merellisyyttä kaipaavan kannattaa hypätä mukaan Raahen saariston kolmen tunnin Island Hopping -retkelle, lyhyemmälle saaristoristeilylle tai melontaretekelle. 

Katso lisää

Valitse kulttuuria ja historiaa henkivä Ii

Issä vieraillaan Wanhassa Haminassa ja Kotiseutumuseossa, Taidekeskus KulttuuriKauppilassa sekä tutustutaan uuteen Jakkukylän riippusiltaan, jonka luona vieraita palvelee myös kyläläisten Siltakahvila.

Katso lisää

Voit myös käydä Koitelinkoskilla, Liminganlahdella tai Kierikkikeskuksessa!

Muita päiväretkien kohteita ovat Kiimingin upeat Koitelinkosket, Limingassa sijaitseva Liminganlahden luontokeskus, jossa on tarjolla Metsähallituksen järjestämä avoin lintutorniopastus sekä Kierikkikeskus, jossa perinneparkkuri Anita Jussila tekee Kivikauden kylässä lauantaisin parkkitöitä yleisön kanssa.

Katso lisää

Valitse vapaasti kohteesi ja reittisi!

Jos vaihtoehdoista ei tänä kesänä löydy sinulle sopivaa, kohteisiin voi vapaammin kulkea myös taksilla ja vuokra- tai tilausautolla. Oulusta joihinkin päiväretkikohteisiin pääsee myös paikallisliikenteen bussilla, eli onnikalla.

Katso lisää

Lajittele vinkit

Room of Aittahotelli

Maaseutuhotelli Merilän Kartano

Utajärvi

Pohjois-Suomen puutarhamessut

Siikajoki
Children's Rokua day trip

Lasten retkipäivä Rokualla

Rokua
Saaga Travel drivers are well-trained, polite and English speaking.

Tilausajot ja yksityiskuljetukset Oulun seudulla

Oulu
Matti Lepistö's sculptures

Matti Lepistön veistospuisto

Raahe
Meetings, weddings, parties and events.

Ailaston kokoustilat ja juhlatilat

Hailuoto
Freedom / Vapaus 270 x 450 cm

Surrealisti Seppo Similän taidegalleria

Tyrnävä

Olavinpäivän Markkinat

Raahe
padel virpiniemi pikepadel

Pikepadel ulkokentät

Oulu

Syöte Taxi

Syöte

Himmelipaja - Raahen Taitopaja

Raahe
Savusauna

Merilän Kartanon saunat

Utajärvi
Koirien kanssa luontopolulla.

Markkuun luontopolku 10 km – Peukaloisen polku

Tyrnävä
Toripolliisi statue in the Oulu Market Square.

Oulun top 5 nähtävyydet!

Oulu