Kiire loppui tunturissa

Se tunne, kun ei ole pakko olla missään, mutta haluat olla just siinä – se löytyy Syötteeltä.

Lajittele vinkit

Taksi palvelut Syöte

Syöte Taxi palvelee sinua 24/7. Olemme paikallinen ja luotettava taksiyritys ja kuljetamme sinut lentokentältä, juna- tai linja-autoasemalta upealle Syötteen matkailualueelle.

Teemme päiväretkiä Joulupukin Pajakylään, Ranua Resortiin ja Ouluun. Ajamme sinut myös päiväsafareille, joissa voit tavata huskyja, poroja ja hevosia.

Taksimme palvelevat koko Koillismaalla. Taksissamme on pyörätuolivarustus.

Syötetie 1
93280, Pudasjärvi

Vuokraa kanootti tai kajakki

Vuokraa inkkarikanootti tai kajakki haluamallesi ajalle järvelle tai joelle Syötteellä ja lähialueilla. Meiltä löytyy kaksi kahden henkilön kanoottia ja yksi kolmen henkilön kanootti sekä erilaisia yksikkökajakkeja ja kaksikkokajakkeja.

Hinta sisältää avokanootin tai kajakin varusteineen. Vakiovarusteet ovat melontaliivit, melat, vesitiiviit varustepussit ja sieni kanootin/kajakin kuivaamiseen ja puhdistukseen. Joelle hintaan kuuluvat myös kypärät.

Erätie 1
93280, Pudasjärvi

Vuokraa sähköavusteinen fatbike

Vuokraa sähköavusteinen Helkama FE10 -läskipyörä haluamallesi ajalle. Kaksi kokovaihtoehtoa S/M ja M/L.

Hinta sisältää sähköavusteisen fatbike-pyörän varusteineen. Vakiovarusteet ovat pyöräilykypärä, pumppu ja tarvittaessa lukko ja otsalamppu. Pyörässä on myös juomapulloteline tai varustepussukka.

Erätie 1
93280, Pudasjärvi

Kahvila Korppi

Kahvila Korppi tarjoaa Syötteen luontokeskuksella herkullisia makeita ja suolaisia leivonnaisia, keittolounasta, kuumia ja kylmiä juomia sekä karkkia ja muuta pikkupurtavaa. Myynnissä myös matkamuistoja ja paikallisia herkkuja. Tilauksesta lisäksi maastoruokailut ja catering ryhmille.

Erätie 1
93280, Pudasjärvi

Vuokraa fatbike

Vuokraa fatbike sieltä, mistä Syötteen reitit alkavat!

Fatbike-pyöriä löytyy aikuisille koossa XS/S, S/M ja M/L sekä lapsille koot 20″ ja 24″. Hinta sisältää fatbike-pyörän varusteineen. Vakiovarusteet ovat pyöräilykypärä, pumppu ja tarvittaessa lukko ja otsalamppu. Pyörässä on myös juomapulloteline tai varustepussukka.

Erätie 1
93280, Pudasjärvi
Vanha tuulimylly.

Pudasjärven kotiseutumuseo

Pudasjärven kotiseutumuseo sijaitsee noin 10 km Kurenalan keskustasta Pudasjärven rannalla tie nro 855 (Siuruantie) varrella. Museo sijaitsee kirkon läheisyydessä ja alueen sivuitse kulkee vanha kirkkotie.

Pudasjärven kirkkomaisema on osa valtakunnallisesti arvokasta Aittojärvi-Kynkään maisema-aluetta. Yhdessä vanhan puukirkon, kellotapulin ja harvinaisen katetun hirsiaidan kanssa kotiseutumuseo muodostaa historiallisesti arvokkaan yhtenäisen alueen, joka tarjoaa vierailleen tutustumismatkan menneeseen aikaan laajan esineistön ja rakennusten saattelemana.

Museo avattiin 19.6.1960 vuonna 1859 valmistuneeseen entiseen viljamakasiinirakennukseen. Esinekeräys aloitettiin jo 1957 ja se jatkuu edelleen. Esineistö onkin erittäin laaja, rakennuksiakin on yli kaksikymmentä: esinemuseon sisältävä viljamakasiini, Niemelän talo, jonka pirtti on entinen savupirtti 1700-luvulta, metsämuseo, paja, ruotusotamiehen torppa, riihi, tuulimylly, puoji, pakoaittoja ym. Tuorein rakennushankinta, räätäli ja valokuvaaja Paavo Räisäsen tupa, kohosi Niemelän pirtin ja viljamakasiinin väliin syksyllä 2013. Museoalueen pinta-ala on n. kolme hehtaaria.

Museo onkin yksi maamme arvostetuimpia sen laajuuden, monipuolisen kokoelman ja hyvän hoitonsa ansiosta. Tarjolla on museo-opastuksia niin ryhmille kuin yksittäisille vieraillekin. Lisäksi alueella järjestetään erilaisia tapahtumia.

Lue tarkemmin museosta ja aukioloajoista kotisivuiltamme.

Siuruantie 225
93100, Pudasjärvi

STP Taxi

Syötteellä lomaileville STP Liikenteen taksikyydit avaavat täysin uusia ulottuvuuksia pohjoisista aktiviteeteista nauttimiseen. Et tarvitse lomalla lainkaan omaa autoa.

Haluatko husky- tai porotilalle juuri oman aikataulusi mukaisesti tai noudon laturetken päätepisteestä? Kesäaikaan saat pyöränkin mukaan ja voit tutustua Syötteen laajaan
maastopyöräverkostoon.

Taksimme palvelevat koko Koillismaan alueella. Autoissamme on myös pyörätuolivarustus. Palvelemme jokaisena vuorokaudenaikana. Säästä aikaasi lomailuun!

Romekievarintie 2
93280, Syöte

Tilausajot

Syöte Charterin kuljetukset yhdistävät Syötteellä lomailevat pohjoisen ja Koillismaan muihin matkailukohteisiin. Lentokenttäkuljetukset Syötteelle onnistuvat kätevästi kauttamme niin Oulusta, Rovaniemeltä kuin Kuusamosta.

Syöte sijaitsee maantieteellisesti keskeisellä paikalla, joten tunturiloman aikana ehtii tutustua sekä paikallisiin että hieman kaukaisempiin nähtävyyksiin. Syötteen tuntumassa STP Liikenne vie husky- ja porosafareille. Vaikka lomaa Syötteellä vietetään käytännössä keskellä erämaata, tilausajoja
ajetaan säännöllisesti aina Rovaniemelle asti.

Talvikaudella päiväretkiä tehdään Ranuan
eläinpuistoon, Rovaniemen Santa Village -joulumaahan ja taidemuseo Arktikumiin sekä Kemin
Lumilinnaan.

Päiväretkien lisäksi Syöte Charterin kautta saa valmiita matkapaketteja erilaisiin tapahtumiin
ympäri Suomen. Järjestämme myös kiertomatkoja koko Skandinavian alueelle.

Romekievarintie 2
93280, Syöte
Seafood pasta.

Bistoria Iso-Syöte

Herkullisten makujen Bistro.
Bistoriassa on mukava rentoutua ja kokoontua aktiivisen päivän päätteeksi ystäviesi kanssa, hyvän ruoan ja juoman ääreen tai lasilliselle. Nautinnollinen ruoka ja drinkit sekä lämminhenkinen palvelu saavat sinut palaamaan uudelleen hymyillen. Aamiainen, lounas, illallinen ja baari.

Romekievarintie 4
93280, Pudasjärvi
Fatbikeretki Syötteellä

Hauska fatbike-retki Syötteellä

Lähde Syötteen kansallispuiston reiteille opastetulle läskipyöräretkelle! Poljemme rauhallisesti metsä- ja vaaramaisemissa, joissa mieli ja silmä lepäävät. Retki sopii hyvin myös aloitteleville maastopyöräilijöille.

Retkelle lähdettäessä tutustumme pyörien ominaisuuksiin, reittiin ja turvallisuusasioihin huolella. Pyöräretken aikana kuullaan alueen historiasta, luonnosta ja tämän päivän palveluista. Pyöräreitit kulkevat Syötteellä, Iso-Syötteen retkeilyalueella ja kansallispuistossa. Retkellä kierrämme ryhmälle sopivan lenkin ja pidämme taukoa mehua nauttien.

Erätie 1
93280, Pudasjärvi
hiking and pancake trip

Letunpaistoretki Syötteen kansallispuistossa

Mikäpä sen mukavampaa kuin tehdä retki Syötteen vaaramaisemiin ja pysähtyä avotulille, jossa opas paistaa ja tarjoilee sinulle letut makean mansikkahillon ja kahvin, teen tai mehun kera. Tervetuloa nauttimaan!

Retken aikana opas paistaa sinulle räiskäleen avotulella, esimerkiksi Teerivaaran päällä olevassa päivätuvassa. Retken jälkeen voitte halutessanne tutustua oppaan johdolla luontokeskuksen näyttelyyn, joka kertoo alueen historiasta, luonnosta, kasveista ja eläimistä. Talvella letunpaistoretki voidaan tehdä esimerkiksi lumikengillä, jotka voi vuokrata erikseen Taigavireeltä.

Erätie 1
93280, Pudasjärvi

Melontaretki Syötteellä

Syötteen alueella on miellyttäviä järvi- ja jokimaisemia, jotka ovat kuin tehtyjä kiinnostavalle melontaretkelle! Retkelle lähdettäessä tutustumme melontakalustoon ja -tekniikkaan, reittiin ja turvallisuusasioihin huolellisesti. Melontaretken aikana nautitaan järvi- ja harjumaisemista ja kuullaan tietoa ja tarinoita Syötteen alueen historiasta ja luonnosta.

Tule mukaan nauttimaan leppoisasta illasta kajakki- tai kanoottimelonnan parissa. Kerro varatessasi melontakokemuksestasi ja haluatko kanootin vai kajakin retkesi kulkuvälineeksi.

Erätie 1
93280, Pudasjärvi

Taigalampi-mökki

Pohjoisen Pytkynharjun näyttävässä vaaramaisemassa sijaitseva perinteinen suomalainen hirsihuvila kutsuu sinut virkistymään, harjoittelemaan, lomailemaan tai viettämään antoisia kokouspäiviä Syötteellä! Kirkasvetisen lammen äärellä, Suomen eteläisimmällä tunturialueella sinua ja ryhmääsi odottavat monipuoliset palvelut ja unohtumattomat luontoelämykset.

Huvilassa on makuupaikat 16 henkilölle, iso olohuone, kahdeksan makuuhuonetta ja tupakeittiö. Laadukas saunaosasto isoine ulkoterasseineen mahdollistavat isommankin ryhmän viihtymisen. Aamupala, lounas ja päivällinen järjestyvät helposti lisäpalveluna etukäteen varaamalla. Kokousväelle talosta löytyy dataheitin ja valkokangas. Liinavaatepaketin, myös pedattuna, voit varata kätevästi mökkivarauksen yhteydessä. Mökissä on wifi-verkko.

Mökissä on kaksi kolmen huoneen huoneistoa ja yksi kahden makuuhuoneen erillisosasto. WC-tiloja on yhteensä kolme. Kolmen huoneen huoneistoissa on omat wc- ja suihkutilat. Käytössänne on myös laadukas kodinhoitohuone, jossa on hyvin kaappitilaa, pesukone ja kuivausrumpu. Ulkorakennuksessa on lukittavaa tilaa autolle sekä pyörille tai muille ulkoiluvarusteille. Takapihalla, puuliiterin vieressä on aito Lapin kota tulisijoineen n. 12 henkilölle. Ulkona on lajittelupisteet palavalle jätteelle, metallille, pahville ja lasille. Kesäisin kirkasvetinen lähilampi virkistää retkeilijöitä ja maastopyöräilijöitä saunaelämysten jälkeen. Järvimelonta- ja kalastusmahdollisuus löytyy parin kilometrin päästä ja laduille sekä patikointipoluille pääsee ulko-ovelta.

Tölvästie 9
93280, Pudasjärvi
Reindeer in the snowy forest

Vierailu porotilalla

Porotilavierailu Poro-Panumassa tarjoaa ihastuttavan tavan tutustua poroihin, mutta se perehdyttää kävijät kattavamminkin poronhoitoon elinkeinona ja kulttuuriperintönä. Keskellä erämaata sijaitseva Panuma on eteläisen poronhoitoalueen vanhimpia porokyliä.

Pääset tapaamaan ja ruokkimaan poroja niiden luonnollisessa elinympäristössä ja kuvaamaan itsesi porotokan keskellä.

Porotilavierailun yksi ikimuistoisimmista osista on tietysti poroajelu. Kun reki kulkee tykkylumisten puiden keskellä ja lämpimät porontaljat pehmentävät kyytiä, on tunnelmallista uppoutua hetken tunnelmaan ja poron sorkkien, eli koparoiden rytmikkääseen kopseeseen.

Poroajelu on matka Syötteen ja Panuman porokylän 300-vuotiseen historiaan. Vielä 1960-luvulla ajoporot olivat Pudasjärvellä yksi matkustuskeino aina Ouluun asti, ja tiettömillä taipaleilla ensisijainen valinta ennen moottorikelkkoja ja tieverkon laajentumista.

Rekikyydin jälkeen tarjoilemme kuumaa juomaa ja kotileivonnaisia tunnelmallisessa Myllykodassa. Samalla pääsette katselemaan kuvia porojen vuodenkierrosta ja tutustumaan porotilan elämänmenoon kattavasti.

Laasenraitti 40
93140, Pudasjärvi

Mökkialue Iso-Syötteen tunturin puolivälissä

Tältä alueelta löytyvät Syötteen uudet ja modernit, kaikin mukavuuksin varustetut mökkikohteet. Syötteen keskusvaraamon välittämissä mökeissä on tilavia pihoja, tasokasta sisustusta ja terasseja ulkoporeammeella.

Mökkien kokoluokat vaihtelevat muutaman vuodepaikan kohteista suuriin, usean makuuhuoneen loma-asuntoihin. Sähköautolla Syötteelle saapuville on muutamassa kohteessa tarjolla oma latauspiste.

Tunturin juurelta huipulle yltävä valaistu kävelyreitti kulkee mökkialueen läpi. Sen oikealle reunalle sijoittuvista kohteista on helppo sujahtaa suoraan Iso-Syötteen hiihtokeskuksen rinteisiin. Vasen puoli tunnetaan aurinkorinteenä, jossa mökin terassilla viihtyy pidempäänkin.

Iso-Syöte
93280, Syöte

Kurkisali

Hyvän olon keskus Pirtin auditorio, Kurkisali on muuntuva ja monipuolinen kokous- ja koulutustila. Sali sopii mainiosti myös konserttien, teatteriesitysten ja muiden tapahtumien järjestämiseen.

Katsomoon sopii jopa 300 henkilöä. Kokoonlaitettuna katsomon tilalle saa noin 100 m2 tasaista lattiapinta-alaa.

Kurkisalin AV-laitteisto on kattava käsittäen mm. tehokkaan videotykin, laajan valkokankaan ja teatterivalot.

PERUSHINTA
Arkisin klo 8 – 16 Minimivaraus 3 h 297,60 € Lisätunnit 74,40 €
Arkisin klo 16 eteenpäin, viikonloput ja arkipyhät minimivaraus 3 h 334,80 € Lisätunnit 99,20 €

Varsitie 1
93100, Pudasjärvi

Hotelli Pikku-Syötteen ravintola

Hotelli Pikku-Syötteen ravintola on avoinna vuoden ympäri ja myös sesonkikausien ulkopuolella. Sijaitsemme monipuolisten ulkoreittien keskellä, laskettelukeskus Pikku-Syötteen rinteiden vieressä.

Olemme lounas- ja päivällisbuffeteistamme tunnettu näköalaravintola, jolla on laadukas à la carte -lista sekä olut- ja viinivalikoima.

Pizzamme, burgerimme ja käristyksemme tuntevat niin meitä ympäröivät mökkiläiset kuin alueen työntekijätkin. Hotelli Pikku-Syötteen ravintola palvelee myös nuorisokeskuksen maukkaana muonittajana.

Syötekeskuksentie 126
93280, Pudasjärvi

Pikku-Syötteen rinteet

Hiihtokeskus Pikku-Syöte on helppojen, sinisten rinteiden keskus. Rinteitä on yhteensä yhdeksän kappaletta ja meille tullaan myös monipuolisen metsälaskun houkuttelemana.

Eturinteet tarjoavat lapsille ja nuorille turvallisen ympäristön opetella uusia taitoja ja kasvaa omaan tahtiin suurempiin rinteisiin sekä pienten metsäkaistaleiden tarjoamiin seikkailuihin.
Länsirinteillä pisin lasku on yli kilometrin mittainen. Profiilia ja vauhtia riittää, samoin tilaa käännöksistä nauttimiseen.

Syötekeskuksentie 126
93280, Pudasjärvi

Nuorisokeskus Pikku-Syöte

Pikku-Syötteellä leirikoulu vietetään rinnehotellissa pohjoisten aktiviteettien äärellä. Järjestämme erityisesti luontoon, liikuntaan, taiteisiin, sosiaalisiin taitoihin ja eräseikkailuihin suuntautuneita nuorisoleirejä. Opimme ympäristöstämme, luonto on meille arvokas osa arkea.

Nuorisokeskustoiminta on Pikku-Syötteen sydän. Vaikka palvelemme kaikkia matkailijoita, myös korkeatasoista nuorisokeskustoimintaa kehitetään herkeämättä. Pikku-Syöte on yksi Suomen yhdeksästä opetus- ja kulttuuriministeriön hyväksymästä nuorisokeskuksesta.

Meillä kaikki leireilijät majoittuvat samassa hotellissa. Se tuo turvallisuutta, helpottaa leirin suunnittelua ja vahvistaa ryhmäytymistä.

Syötekeskuksentie 126
93280, Pudasjärvi
Ihminen hiihtää ladulla yöllä. Kuvan etualalla on kaksi mäntyä. Taustalla on kuusimetsää, johon osuu kuun valo. Taivaalla loistavat vihreät revontulet. Kuva: Juho Niemelä / MH

Syötteen kansallispuisto

Ulkoilmaelämää vaarametsien syleilyssä!
Vaarametsät kutsuvat liikkumaan luonnonrauhaan kaikkina vuodenaikoina. Lihakset saavat kyytiä hiihtoretkellä tykkykuusien lomassa tai vaarojen ja laaksojen läpi kulkevilla maastopyöräreiteillä. Ahmatuvan sauna kansallispuiston ytimessä pehmittää kehon ja rentouttaa mielen.
Luonnonsuojelualueilla jokamiehenoikeudet eivät ole sellaisenaan voimassa. Tarkistathan aina retkikohteen säännöt ennen retkeäsi.
Kansallispuistot ovat luonnonsuojelualueita, joiden tärkeänä tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa luonnonsuojelun ehdoilla. Metsähallitus hoitaa kaikkia Suomen kansallispuistoja.

Erätie 1
93280, Pudasjärvi
Hotel Pikku-Syöte at winter

Hotelli Pikku-Syöte

Hotelli Pikku-Syöte on helposti lähestyttävä ja turvallinen perhehotelli keskellä luontoa. Huoneita on viidessä eri tasoluokassa konstailemattomasta luksukseen. Olemme alueen suurin hotelli ja pyrimme tarjoamaan vaihtoehdon juuri siihen, mitä sinä ja perheesi etsitte.

Palvelemme myös nuorisokeskuksena, mutta hotellimme on vuoden ympäri auki kaikille asiakkaillemme ja kaikille ikäryhmille. Me tunnemme nuoret, ja nuoret oppivat tuntemaan meidät – meille saa kotiutua rauhassa.

Liikuntasali, biljardi ja pingispöytä ovat kaikkien käytössä. Hotelli on luonnon keskellä ja sen edustalta lähtee selkeästi merkitty luontopolku. Pikku-Syötteen laskettelurinteet ovat melkein hotellin kulmalla. Majoittuvat saavat -25% alennuksen päivälipuista.

Syötekeskuksentie 126
93280, Pudasjärvi
Nainen istuu kalliolla villapaita päällään. Taustalla näkyy metsää, joka on valkoisen huurteen peitoissa. Metsän yllä leijuu sumua. Kuva: Panu Mölsä / Metsähallitus

Syötteen luontokeskus

Syötteen luontokeskus on komea hirsilinna Syötteen kansallispuiston portilla. Pysyvässä näyttelyssä koet historian havinaa ja kuusten huminaa. Näyttely kertoo ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta Syötteen selkosilla vuosisatojen ajan. Kahvikupin äärellä voit katsella tykkykuusia tai rentoutua luontofilmien parissa. Ajankohtaisten retkivinkkien avulla on helppo suunnata aktiivilomalle vaarametsien syleilyyn.
Syötteen luontokeskusta ylläpitää Metsähallitus. Tarkista aukioloajat kotisivuilta.

Erätie 1
93280, Pudasjärvi

Hotelli Pikku-Syötteen kokoustilat

Pikku-Syötteellä ette vain siirrä kokouksianne mukavaan ympäristöön. Hotellissamme on kuusi kokoustilaa ja 250 hengen monitoimisali. Heti niiden ulkopuolella on helposti lähestyttävä luonto, johon on helppo siirtyä erilaisten aktiviteettien pariin vaikkapa kesken kokouspäivän.

Olemme verkostoituneet lähialueen paikallisten toimijoiden kanssa. Voimme järjestää taukojoogan, lumikenkäilyä tai ajatuksia avaavan hetken nokipannukahvien äärellä, laavun rauhassa.

Tilava ravintolamme palvelee suuriakin työ- ja seminaariryhmiä. Majoitus, kaikki ruokailut, työ- ja kokoustilat sekä aktiviteetit järjestyvät yhdellä sopimuksella.

Syötekeskuksentie 126
93280, Pudasjärvi

Pikku-Syötteen caravan-alue

Pikku-Syötteen caravan-alueella majoitutaan kohtuuhintaan ja nautitaan hotellin palvelutarjonnasta. Alueella on 74 pitkäaikaista kausipaikkaa ja 30 lyhytaikaista vaunu- tai autopaikkaa.

Caravan-alueen omassa huoltorakennuksessa on saunat, suihkut ja wc-tilat. Niiden lisäksi alueen vierailla on oikeus käyttää hotellimme yleisiä saunoja ja kuntosaleja.

Hotelli Pikku-Syöte palvelee karavaanareita myös monipuolisena ravintolana. Katamme aamiaisen sekä lounaan ja päivällisen buffetpöytään. Meiltä löytyy myös pizza & snack- ja à la carte -listat.

Syötekeskuksentie 126
93280, Pudasjärvi
Puikkari julkisivu.

Virkistysuimala Puikkari

Nauti monipuolisesta allasvalikoimastamme ja mutkaisen mäen vauhdista tropiikin lämmössä koko perheen voimin! Käytettävissäsi ovat myös kuntosali ja alati palveleva Puikkarin kahvio.

Uimahallissa uintiaika on peseytymisineen ja saunomisineen 2 tuntia.

Tarkista mahdolliset muutokset aukioloajoissa nettisivuiltamme.

Tuulimyllyntie 4
93100, Pudasjärvi

Syöte Camping, kausipaikka

Syöte Campingin ympärivuotisella vaunualueella on yli 200 kausipaikkaa sekä viihtyisät sauna- ja huoltotilat. Syötteellä asuntovaunulla tai -autolla pääsee majoittumaan aivan rinteiden juurelle.

Vaunualueelta on suora pääsy Iso-Syötteen rinteisiin, hiihtoladuille sekä pyöräily- ja vaellusreiteille. Syötteen luontokeskukselle ja Syötteen kansallispuiston reittien lähtöpisteelle on vain 400 metrin matka. Syöte on erinomainen paikka myös kalastusta tai moottorikelkkailua harrastavalle karavaanarille.

Syöte Campingin kausipaikan hintaan sisältyy automatisoitu paikkakohtainen sähkönkytkentäjärjestelmä sekä sauna- ja huoltotilojen käyttö. Talvikaudella käytössä on suksien ilmanvaihdollinen huoltotila. Kaksi tilaussaunaa lämpiävät tilauksesta myös omalle porukalle. Kausipaikkojen lisäksi Syöte Campingin vaunualueella on 60 vuorokausipaikkaa päiväkävijöille.

Takarinteentie 4
93280, Syöte

Syöte Camping, päiväpaikka

Syöte on monipuolinen ja ympärivuotinen kohde asuntovaunun tai -auton kanssa liikkuville. Syöte Campingin 275-paikkaisella vaunualueella on vuorokausikävijöille 60 paikkaa aivan laskettelurinteiden ja retkeilyreittien vieressä.

Vaunualueelta on suora pääsy Iso-Syötteen rinteisiin, hiihtoladuille sekä pyöräily-, vaellus- ja kelkkareiteille. Syötteen kansallispuiston reittien lähtöpisteelle on vain 400 metrin matka.

Päiväpaikan vuokraan kuuluu sähköistetty vaunupaikka sekä viihtyisien huolto- ja saunatilojen käyttö. Talvikaudella käytössä on suksien ilmanvaihdollinen huoltotila. Yleisten saunatilojen lisäksi alueella on kaksi tilaussaunaa, joista voi varata oman saunavuoron.

Takarinteentie 4
93280, Syöte
Riihikummun mökit Syötteen keskusvaraamo

Riihikumpu

Riihikummun mökkialue Syötteellä

Rauhallisella Riihikummun alueella kohdevalikoimassa on niin mökkejä, paritaloja kuin rivitaloja. Tavallisimmin vuokrakohteissa on 1–2 makuuhuonetta sekä parvi, joten alue sopii hyvin perheille ja kaveripariskunnille.

Noin 3 kilometrin päässä Iso-Syötteen hiihtokeskuksesta sijaitseva Riihikumpu on moottorikelkkailijoiden ja hiihtäjien suosiossa, sillä alueella kulkee useita kelkka- ja hiihtoreittejä. Myös kesän retkeilyreitit risteilevät kuusimetsän kupeessa.

Syötteen keskusvaraamo välittää valikoimassaan Riihikummun mökkialueen kohteita.

Riihikumpu
93280, Syöte
Kelosyöte

Kelosyötteen mökkialue Syötteellä

Kelosyöte on Syötteen ensimmäisiä mökkialueita, joten täällä Syötteen tavoittaa aidoimmillaan ympäri vuoden.

Kelosyötteellä majoittuessa Syötteen retkeilyreiteille on helppo liittyä. Lapsiperheitä ilahduttavat Peikkopolku ja Kovalammen uimaranta. Kalastajat pääsevät narraamaan Kovalampeen istutettuja kirjolohia ja hiihtäjille Kelosyöte tarjoilee erityisesti alkusesongin parhaan sijainnin.

Syötteen keskusvaraamon kohdevalikoimassa alueella on runsaasti perinteisiä kelomökkejä, joissa on tupakeittiö, 1–2 makuuhuonetta, sauna ja kylpyhuone. Etäisyys Pikku-Syötteelle on 3 kilometriä ja Iso-Syötteelle 6 kilometriä.

Kelosyöte
93280, Syöte
Ruokailut

Ohjelmapalvelut Syötteen keskusvaraamosta

Syötteen keskusvaraamosta kaikki tunturialueen aktiviteetit ja ohjelmapalvelut löytyvät helposti ja valmiiksi paketoituna jokaiselle sesongille.

Olipa toiveissasi sitten huskysafari, lumikenkäretki, melontakokemus tai hevosajelu Syötteellä, voit tehdä varauksen suoraan Syötteen keskusvaraamon kautta – myös online. Talvikaudella keskusvaraamo kokoaa viikko-ohjelmaan aktiviteetteja jokaiselle päivälle. Talven viikko-ohjelmasta koko Syötteen alueen ohjelmatarjonta on katsottavissa yhdellä silmäyksellä.

Syötteen keskusvaraamo palvelee lomailijoita Syötteellä LumiAreenan tiloissa, Iso-Syötteen rinteiden juurella. Tervetuloa kysymään vinkit Syöte-loman aktiviteeteista!

Romekievarintie 2
93280, Syöte

Talvisia aktiviteetteja ryhmille

Iso-Syötteen hiihtokeskuksen aktiviteetit voidaan toteuttaa ohjattuina tuotteina ryhmille, kuten esimerkiksi yrityksille ja muille organisaatioille. Valitkaa teille mieluiset harrastukset, järjestämme varusteet sekä tarvittaessa oppaan tai lajin opettajan.

Iso-Syötteen rinteet, viereinen Syötteen kansallispuisto ja monipuolinen, hyvin hoidettu reittiverkosto kutsuvat! Räätälöity retki tai rinnepäivä on mieleenpainuva ja ryhmää tiivistävä elämys, on alla sitten murtomaahiihtovälineet, lumikengät tai fatbike.

Romekievarintie 126
93280, Syöte

Vuokravälineet: Murtomaahiihto ja lumikengät

Iso-Syötteellä murtomaahiihto on helppoa ja mukavaa, kun alla on huolella valitut ja laadukkaat välineet. Hiihtäen pääset nauttimaan erämaaluonnosta ja kansallispuistosta aidoimmillaan. Syötteen latuverkosto on kaikkiaan 120 kilometriä pitkä.

Haluatko helpon hiihtolenkin, vai pidemmän retkipäivän? Henkilökuntamme tuntee Syötteen maastot ja osaa neuvoa sinut oikealle ladulle.

Lumikengillä hauskuus on yhtä lähellä kuin lähin hanki! Vuokraa lumikenkäsetti, ja lähde ihastelemaan tykkylumisia metsiä lähietäisyydeltä. Lumikengät kantavat kulkijaa uudellakin lumella ja avaavat pääsyn aivan uudenlaiseen tunturiluontoon.

Romekievarintie 126
93280, Syöte

Lumimaa

Iso-Syötteen Lumimaa on aivan kuin pieni hiihtokeskus isomman hiihtokeskuksen sisällä. Sen leveissä perherinteissä on tilaa opetella laskettelemaan ja hissien käyttö on erityisen helppoa. Lastenmaan nappihissi ja ankkurihissi ovat ilmaiset alle 7-vuotiaille kypärä päässä laskeville lapsille.

Taitojen karttuessa metsän siimeksessä odottaa innostava Seikkailureitti. Pienten laskettelijoiden ja lumilautailijoiden kiinnostusta pitävät yllä myös pujottelurata, aaltolatu ja MiniStreet.

Lumimaassa viihtyy koko perhe. Alueelta löytyy myös pulkkamäki, poroja, leikkipaikka sekä tunnelmallinen nuotiopaikka eväiden syöntiin.

Romekievarintie 126
93280, Syöte

Pyörävuokraus kesällä

Iso-Syötteen Bike Parkista ja Syötteen upeasta polku- ja reittiverkostosta nauttiminen ei vaadi, että omistat maastopyörän. Vuokraamostamme löydät xc-maastopyörät, järeämmät bikepark-pyörät ja fatbiket. Syötteen poluista nautit eniten täysjousitetulla pyörällä ja myös ”täpärit” kuuluvat valikoimaamme.

Pyöräily on koko perheen harrastus. Perheen pienimmät aloittavat neulaspolkuretket vuokraamomme kickbikeillä. Fatbikejä löytyy alkaen 130cm pituisille pyöräilijöille. Vakaa fatbike on hyvä valinta maastoon myös kesällä.

Syötteen maastopyöräreitit ovat hyvin merkittyjä, joten voit keskittyä kartan katsomisen sijaan ajamiseen. Myös vuokraamomme henkilökunta ohjaa oikeaan suuntaan, kun kerrot mitä haluat kokea tänä päivänä.

Romekievarintie 126
93280, Syöte
Syötteen Eräpalvelut kesäsafarit river tubing

Opastetut kesäsafarit Syötteellä

Löydä river tubingin hurma, kanoottiretken upeus ja Syötteen parhaat kalastuspaikat Syötteen Eräpalveluiden kesäsafareilla.

River tubing -retki (2,5h) Pärjänjoella on yhdistelmä adrenaliinia ja erämaaluonnon rauhaa. Matkaa koskikuohuissa taitetaan yksinistuttavilla ilmatäytteisillä kanooteilla. Asteen verran rauhallisemmalla kanoottisafarilla (2,5h) kuljetaan parhaat pätkät Pärjänjoen kauniista melontareitistä. Kalastusopaspalvelut Syötteen monipuolisiin vesiin räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan.

Kesäsafareiden hintaan sisältyy opastus, varusteet ja kuljetukset lähtöpaikoille. Retket eivät vaadi aiempaa kokemusta, mutta river tubingiin ja kanoottisafarille osallistuvien tulee olla uimataitoisia.

Oksanperäntie 364
93280, Syöte

Bike Park -liput

Iso-Syötteen hiihtokeskus ei hiljene, kun lumet sulavat. Sen hissit pyörähtävät käyntiin juhannusviikolla palvelemaan Bike Park- ja maastopyöräilijöitä.

Henkilökunta auttaa ja ohjaa hissin käytössä. Hissiankkuri asetetaan satulaputken taakse ja painovoima pitää kapulan paikallaan. Usein on helpointa ohjata pyörää vasemmalla kädellä ja varmistaa oikealla kädellä kapulan pysyminen paikallaan.

Syöte on maastopyöräilijöiden kärkikohde ja Iso-Syötteen hissit palvelevat bikepark-kuskien lisäksi myös muualle maastoon suuntaavia. Keskuksen ympäristössä on laaja polkuverkosto, joten voit yhdistää hissipyöräilyn monipuolisiin polkuseikkailuihin.

Romekievarintie 126
93280, Syöte

Bike Park tutuksi -ohjaus

Bike Park tutuksi -ohjaus on paras startti uuteen lajiin ja harrastukseen. Hissipyöräily ja Bike Park ovat hauskimpia, kun on tietoinen lajin nikseistä. Siksi ohjausta voi hyvin suositella myös kokeneille maastopyöräilijöille, jotka haluavat päästä lajiin sisälle ilman kantapään kautta oppimista.

Bike Park tutuksi -ohjaus sopii jonkin verran maastossa pyöräilleille, mutta Bike Parkeista ei tarvitse olla aiempaa kokemusta – halu oppia ja innostus riittävät!

Ohjauksessa käydään läpi ajotekniikka, jarruttaminen, täysjoustopyörän hyödyntäminen sekä kallistettujen mutkien ja hyppyreiden hallinta. Ohjauksessa opetellaan myös ankkurihissillä nousemista pyörän kanssa.

Romekievarintie 126
93280, Syöte

Bike Park -paketti

Valitsemalla Bike Park -paketin saat Iso-Syötteen hiihtokeskuksen vuokraamosta kaiken, mitä Bike Parkissa tarvitset: Downhilliin tarkoitettu pyörä, suojapanssari, kyynär- ja polvisuojat, fullface-kypärä ja hissilippu.

Bike Park -paketti on selvästi paras diili, jos sinulla ei ole omia välineitä. Bike Parkista saa ehdottomasti eniten irti alamäkipyörällä ja kattavalla suojainpaketilla: pyörä helpottaa reiteistä nauttimista ja suojat antavat varmuutta ajamiseen.

Bike Park-paketin voi ottaa kolmeksi tunniksi tai koko päiväksi. Jos alamäkipyöräily on uusi juttu, kolme tuntia riittää todennäköisesti hyvin. Kolmen tunnin Bike Park -paketti tuo pyöräilylomaan uutta potkua myös silloin, kun olet omalla xc-pyörällä maisemissa.

Romekievarintie 126
93280, Syöte

Hiihtokoulu: ryhmätunnit

Hiihtokeskus Iso-Syötteen Werneri-hiihtokoulussa 4–10-vuotiaat lapset oppivat rinnetaidot leikin lomassa, uusien kavereiden mukana. Toimintaa vetää Suomen hauskin hiihdonopettaja, luppakorvainen Werneri. Hänen opissaan laskettelun ja lumilautailun perustaidot karttuvat jopa huomaamatta.

Pidämme ryhmät maltillisen kokoisina. Jokainen lapsi kohdataan tunnilla yksilönä.

Meidän tavoitteemme on, että opettelu on lapsille yksi loman hauskimmista kokemuksista. Wernerin mukana opitut taidot kantavat pitkälle uuden harrastuksen parissa.

Romekievarintie 126
93280, Syöte

Vuokravälineet: Laskettelu ja lumilautailu

Iso-Syötteen vuokraamon laskettelusukset ja lumilaudat ovat laadukkaita, ajanmukaisia ja juuri Iso-Syötteelle valittuja – voit helpottaa matkustamista ja jättää omat välineet kotiin. Saat välineet käyttöösi juuri oikein säädettyinä ja varmasti toimivina.

Henkilökuntamme tuntee sukset ja laudat kuin omansa ja opastaa niiden käytössä ennen mäkipäivääsi.

Löydät meiltä myös pro-välineet, jos haluat kokeilla erityisesti snowparkkiin tai syvään lumeen suunniteltuja, suorituskykyisiä suksia tai lautaa.

Romekievarintie 126
93280, Syöte
Hiihtokeskus Iso-Syöte lumilautailu

Talvikauden hissiliput

Hiihtokeskus Iso-Syötteen hissiliput avaavat Suomen eteläisimmän tunturin elämykset kaikenikäisille ja -tasoisille laskettelijoille. Haluat sitten opetella, nautiskella, haastaa itseäsi tai suunnata metsäreittien pehmeälle puuterilumelle, Iso-Syötteellä ehdit tekemään näitä kaikkia saman päivän aikana!

Monipuoliset rinneprofiilit tarjoavat laskettelun ja lumilautailun iloa koko perheelle. Myös pitkät rinteet ja erilaiset suorituspaikat ovat nopeasti saavutettavissa. Perheet ja laskuseurueet pysyvät meillä yhdessä, vaikka välillä suunnataankin eri reiteille.

Iso-Syötteen puusto nousee aivan huipulle asti, joten sekä hissit että rinteet ovat suojassa tuulelta ja tuiskuilta.

Romekievarintie 126
93280, Syöte
Väinämöinen talvi

Syötteen Mökit

Suositut Syötteen mökit sijaitsevat rauhallisella paikalla, aivan Syötteen matkailukeskuksen sydämessä. Hirsimökeissä (6–10 hlöä) on ulkoporeammeet ja tilaa isommallekin perheelle tai kaveriporukalle.

Joukahainen, Vanamo, Väinämöinen ja Wellamo ovat useamman makuuhuoneen mökkejä, joissa on hyvin varusteltu keittiö, takka, sauna, terassi sekä ulkoporeamme rentoutumiseen. Lapsiperheille mukavuutta lomaan tuovat lastensänky ja syöttötuoli.

Syötteen mökit palvelevat aktiivista lomalaista ympäri vuoden. Suomen parhaat maastopyöräreitit, 120 km hiihtolatuverkosto, Syötteen kansallispuiston retkeilyreitit sekä Hiihtokeskus Iso-Syötteen rinteet ja Luppoveden uimaranta ovat aivan vieressä.

Mustikkapolku 7
93280, Syöte
Syötteen Eräpalvelut Huskysafarit husky

Syötteen huskysafarit

Syötteen Eräpalveluiden huskysafari läpi hiljaisen tykkylumimetsän on elämys, joka Syötteellä vierailevan kannattaa kokea. Lämminhenkiset koiravaljakkoajelut sopivat koko perheen aktiviteetiksi.

Huskysafari alkaa ajo-opastuksella, sillä koiravaljakkoa ajetaan itse. Safarireitti kulkee metsän siimeksessä ja soilla, välillä poiketaan jäätyneen järven yli. Ajon jälkeen on vuorossa yksi retken odotetuimmista osuuksista: koirien rapsuttaminen. Lopuksi nautitaan vielä kaakaot ja kuullaan mielenkiintoisia tarinoita huskytarhan elämästä.

Talven safarivalikoimassa on 6 ja 12 kilometrin safareita sekä koko päivän huskysafareita. Tarhavierailuja Syötteen Eräpalveluiden noin sadan siperianhuskyn tarhalle järjestetään ympäri vuoden.

Oksanperäntie 364
93280, Syöte

Vuokravälineet: Fatbike, talvi

Vuokraa fatbike Iso-Syötteen vuokraamosta, jonka löydät heti hiihtohissien alapuolelta. Suuret renkaat tuovat tasapainoa ja todella hauskan etenemiskyvyn pehmeässäkin lumessa. Talvella läskipyöräily on kenties parhaimmillaan! Fatbike kuljettaa sinut ja ystäväsi Syötteen kansallispuiston tunnelmaan hetkessä, mukavasti ja varmasti.

Vuokraamme fatbikejä vuoden ympäri. Pienimmät fatbiket sopivat jo 130cm pituisille lapsille, joten meillä läskipyöräily on koko perheen yhteinen aktiviteetti. Vuokraamostamme löydät sekä sähköavusteiset että ”luomu” fatbiket.

Ammattitaitoinen henkilökuntamme tuntee reitit ja niiden olosuhteet hyvin. Saat meiltä parhaat vinkit ja kohdetärpit juuri sille päivälle, kun olet maastoon suuntaamassa.

Romekievarintie 126
93280, Syöte

Syötteen Mökit / uudet Tapio- ja Tellervo-mökit

Tapio- ja Tellervo-mökit Iso-Syötteen hiihtokeskuksen tuntumassa ovat hyvä valinta mukavuutta ja keskeistä sijaintia arvostaville. Vuodepaikkoja perheystävällisistä ja moderneista mökeistä löytyy 4+2 henkilölle.

Vuodenvaihteessa 2021/2022 valmistuneissa ja hyvin varustelluissa mökeissä on kaksi makuuhuonetta, tupakeittiö ja wc. Erikoisuutena kohteissa on erillisrakennuksessa sijaitseva sauna ja katetulla terassilla luksusta lomaan tuova oma ulkoporeamme.

Rauhallisella paikalla sijaitsevista mökeistä on helppo pääsy Syötteen maastopyöräreiteille, hiihtoladuille ja moottorikelkkareiteille. Luppoveden uimaranta on lyhyen kävelymatkan päässä.

Näädänpolku 16
93280, Syöte

Välinehuolto

Laskettelu ja lumilautailu on hauskinta, kun pohja luistaa ja kantit pitävät. Iso-Syötteen vuokraamossa välineesi huolletaan varmalla ammattitaidolla ja oma aikasi säästyy lomasta nauttimiseen. Säännöllinen voitelu pitää välineet hyvässä kunnossa kaudesta toiseen.

Vinkki: alkutalven kova pakkaslumi kuluttaa voidetta pohjista nopeammin. Keväällä tasainen voidekerros pitää vauhtia yllä ja estää pohjan likaantumista.

Romekievarintie 126
93280, Syöte

Hiihtokoulu: yksityistunnit

Iso-Syötteen hiihtokoulussa oppivat uusia taitoja niin aloittelijat kuin kokeneetkin laskettelijat ja lautailijat. Haluatko oman opettajan? Varaa yksityistunti.

Hiihdonopettajillemme laskettelu on elämäntapa ja he varmistavat, että jokaisen ensikosketus rinnelajeihin on mahdollisimman positiivinen. Meillä oppiminen on hauskaa ja turvallista.

Oletko kokenut laskettelija? Hiihdonopettajamme tuntevat myös taitavien harrastajien tekniikkavinkit.

Romekievarintie 126
93280, Syöte

Kokoustilat yrityksille

KIDE Hotelli Iso-Syötteellä palvelee monipuolisena yritystapahtumien ja kokousten keskuksena.

Meillä majoitus, aktiviteetit sekä kokous- ja työskentelytilat sijaitsevat kompaktisti samassa paikassa. Kick-off, seminaari tai lanseeraus? Kokouspalvelumme räätälöi valmiin paketin ja auttaa suunnittelemaan unohtumattoman tilaisuuden.

Laadukkaat ja tilavat huoneemme kutsuvat majoittumaan suuriakin ryhmiä. Kokoussalit kasvavat joustavasti 60–250 hengen tiloiksi.

Romekievarintie 6
93280, Syöte

KIDE Kuntosali

KIDE Hotellissa Iso-Syötteellä et jätä treenipäivää välistä lomallakaan. Hotelli on varustettu jopa kahdella kuntosalilla.

Voimaharjoittelulle ja toiminnalliselle treenille on omat, tilavat 200 neliömetrin tilat. Perinteisestä kuntosalista löydät monipuoliset, modernit voimaharjoitteluvälineet.

Voit ostaa kuntosalien käyttöoikeuden jo huonevarauksen yhteydessä.

Romekievarintie 6
93280, Syöte

Kuuru Tunturilaakso sviitit

Revontulisviiteissä yhdistyvät suomalaisen luonnon kauneus ja ylellisen sviitin mukavuudet. Vaikka yöpuulle käydään suoraan tähtivaivaan alla, sviitin suojassa luonnosta nautitaan mukavasti lattialämmityksen ja ilmastoinnin turvin.

Skandinaavisesti sisustetuissa sviiteissä on parivuode, josta kelpaa ihailla tunturimaisemaa suurten ikkunoiden ja lasikaton kautta. Sviitistä löytyy myös keittiö, kylpyhuone sekä oma terassi. Aamiainen tarjoillaan läheisessä KIDE Hotellissa, jonne matka taittuu talvisin sviitin varustukseen kuuluvalla potkukelkalla.

Elämykselliset Kuuru-sviitit sijaitsevat omassa rauhassa luonnonsuojelualueella, vain kivenheiton päässä Syötteen matkailualueen palveluista ja aktiviteeteista. Majoittujien käytössä on pihapiirin tunnelmallinen kota.

Romekuja 2
93280, Syöte

Syötteen keskusvaraamo

Syötteen keskusvaraamon kautta saat helposti kaikki tunturialueen palvelut: majoitukset, aktiviteetit ja vinkit onnistuneeseen lomaan.

Käytössäsi on alueen laajin majoitusvalikoima mökkejä, lomahuoneistoja ja hotellihuoneita. Lähes 200 majoituskohteen valikoima kattaa hyvin Syötteen eri mökkialueet ja hintaluokat. Syötteen keskusvaraamo välittää myös alueen aktiviteetteja, safareita ja LumiAreenan tilavarauksia sekä räätälöi kokous- ja ryhmämatkailijoille toiveiden mukaiset matkapaketit.

Syötteen keskusvaraamon ammattitaitoinen ja Syötteen alueen hyvin tunteva henkilökunta palvelee LumiAreenan tiloissa, Iso-Syötteen rinteiden juurella. Online-varausjärjestelmän kautta mökki- ja aktiviteettivarauksia voi tehdä 24/7 ja vaikka kotisohvalta käsin.

Romekievarintie 2
93280, Syöte

KIDE Hotellin ravintola

Kun ulkoillaan paljon, pitää syödä hyvin. KIDE Hotellin ravintola Iso-Syötteellä tarjoilee kaikille sopivia vaihtoehtoja pohjoisen raaka-aineista. Keittiömme tuntee kasvisruoan ja paikallisen poronlihan arvon.

Aamulla ravintolamme palvelee tunnelmallisena aamiaisravintolana. Tunnelmallinen lounge on keskipiste koko loman ajan. Voit nauttia siellä kaakaon, kohottavat aperitiivit, tai uppoutua hetkeksi lautapelien pariin.

Romekievarintie 6
93280, Syöte

Karsikkolammen savusauna

Syötteen Karsikkolammella lämpiää perinteinen suomalainen savusauna. Noesta tummuneille lauteille mahtuu 7 henkilöä, joten savusauna sopii hyvin perheiden ja pienten ryhmien elämysaktiviteetiksi.

Savusauna sijaitsee Karsikkolammen rannalla, joten pulahdus järveen kuuluu ehdottomasti saunahetkeen. Talvisin on avantouintimahdollisuus. Saunan yhteydessä on lämmin pukuhuone, jossa pääsee nauttimaan loimuavan takan tunnelmasta. Ulkona voi ihailla tunturin kauneutta pienellä terassilla.

Varaa perinteinen savusaunaelämys Syötteen keskusvaraamon kautta. Koivuvastat kuuluvat varauksen (3h) hintaan. Etäisyys Karsikkolammen savusaunalta Iso-Syötteelle on noin 7 kilometriä ja Pikku-Syötteelle noin 4 kilometriä.

Karsikkolammentie
93280, Syöte

Panorama-kokoustila

Panorama-kokoustilassa (72 hengelle) on kokousvarustuksena videotykki, valkokangas, fläppitaulu ja äänentoisto.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte

Kruunukabinetti neuvotteluhuone

Kruunukabinetti neuvotteluhuone soveltuu pieniin palavereihin ja ryhmätyöhön maksimissaan 12 hengelle.
Kokousvarustukseen kuuluu videotykki, valkokangas ja fläppitaulu.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Pikku-Syöte mökkialue keskusvaraamo talvi

Mökit Pikku-Syötteellä

Syötteen tunturialueen Pikku-Syöte on rauhallinen ja perheystävällinen mökkialue. Valtaosa kohteista on uudehkoja, 2000-luvulla rakennettuja hirsimökkejä tai paritaloja. Pikku-Syötteeltä tavoittaa myös kelomökkien tunnelman.

Moni Syötteen keskusvaraamon välittämästä kohteesta on aito ski-in-ski-out -kohde, josta sujahtaa suoraan pihalta Pikku-Syötteen hiihtokeskuksen rinteisiin tai hiihtoladuille. Pikku-Syötteen luontopolku ja pyöräilyreitit tarjoavat ohjelmaa lomapäiviin.

Yksi Pikku-Syötteen mökkialueen ehdottomista upeuksista on rinteeseen paistava ilta-aurinko, joka pidentää ulkonaliikkujan päivää talvikaudella. Mökkialue sijaitsee Hotelli Pikku-Syötteen palveluiden ja sisäaktiviteettien äärellä.

Pikku-Syöte
93280, Syöte
Pytkynharju mökkialue keskusvaraamo kohde

Mökit Pytkynharjun ja Arolan mökkialueella Syötteellä

Kaunista harjumaisemaa tarjoileva Pytkynharjun ja Arolan mökkialue on hyvä perhekohde. Kodikkaissa mökeissä ja paritalohuoneistoissa on useimmiten 1–2 makuuhuonetta sekä parvi.

Mökkialue sijaitsee Syötteen retkeilyreittien varrella: pihalta pääsee hetkessä niin hiihtoladuille, moottorikelkkareiteille kuin pyöräily- ja vaellusreiteille. Läheinen Kellarinlammen luontopolku on yksi perheiden suosimista reiteistä. Vieressä ovat myös Pytky Cafe ja Pytkynharjun hiekkaranta – talvisin avanto.

Iso-Syötteen ja Pikku-Syötteen rinteisiin on lyhyt ajomatka, noin 7–8 kilometriä. Tutustu Syötteen keskusvaraamo välittämiin Pytkynharjun ja Arolan vuokrakohteisiin!

Pytkynharju
93280, Syöte
Hulhava mökkialue Syöte

Mökit Hulhavan alueella Syötteellä

Hulhava on yksi Syötteen suosituimmista mökkialueista. Ja ihan syystä! Monen kohteen terassilla poreilee ulkoporeamme ja Iso-Syötteen tunturin juurella sijaitsevalta alueelta on helppo siirtyä loma-aktiviteettien pariin.

Alueen mökit ovat hyvin varusteltuja ja tilavia perhemökkejä. Valikoimassa on myös täysin uusia 2020-luvulla rakennettuja kohteita. Syötteen valaistu ensilumenlatu kulkee Hulhavan kautta. Syötteen kansallispuiston retkeilyreitit alkavat vierestä. Kesäkaudella tekemistä tarjoaa Luppoveden hiekkaranta.

Hulhavan mökkialue sijoittuu Iso-Syötteen eturinteistä katsottuna tunturin vasemmalle puolelle. Syötteen keskusvaraamon välittämissä vuokrakohteissa lomasta saa nauttia matkailukeskuksen paraatipaikalla.

Syötteen matkailuinfo

Mitä tehdä Syötteellä? -kysymykseen löytyy vastaus Syötteen matkailuinfosta. Saatavilla on kattavasti tietoa alueen palveluista, tapahtumista ja mahdollisuuksista. Jaossa ovat myös Syötteen viikko-ohjelmat ja reittikartat, esimerkiksi latu-, päiväreitti-, talvireitti- sekä aluekartat.

Info-pisteeltä löytyvät ajankohtaiset vinkit niin päivän aktiviteeteista kuin retkeilyreittien kunnosta. Syötteen safareille ilmoittautuminen hoituu matkailuinfossa piipahtamalla.

Syötteen matkailuinfo palvelee ympärivuotisesti Syötteen keskusvaraamon toimipisteessä, LumiAreenan tiloissa. Infon yhteydessä toimii Syötteen keskusvaraamon matkamuistomyymälä, josta löytyy Syöte-aiheisia tekstiilejä, lautapelejä, kalentereja ja muita kotiin viemisiä.

Romekievarintie 2
93280, Syöte
Näkymä Iso-Syötteelle Luokkavaaran mökkialueelta

Mökit Syötekylän tuntumassa

Etsitkö tilavaa 3–4 makuuhuoneen perhemökkiä tai pientä kelomökkiä veden ääreltä? Syötekylän mökkialueella on mistä valita.

Syötekylältä on lyhyt ajomatka (7 km) Iso-Syötteen ja Pikku-Syötteen keskuksiin, joten lomasta nautitaan luonnon rauhassa. Isoja mökkejä löytyy pienemmälläkin budjetilla. Mökkialueen tuntumassa kulkee talvisin hiihtolatuja. Alueella on pieniä lampia, ja monessa kohteessa varusteluun kuuluu vene.

Syötteen keskusvaraamon valikoimassa on hyvin varusteltuja vuokrakohteita Syötekylän tuntumasta. Täällä nautit lomasta omassa rauhassa!

Ollukka mökkialue Syöte rinteet

Mökit Ollukan alueella Iso-Syötteellä

Ollukan mökkialue Iso-Syötteen tunturin juurella, eturinteistä katsottuna oikealla puolella, tarjoaa erityisesti moderneja ja uudehkoja hirsimökkejä vuokrattavaksi. Useamman makuuhuoneen mökeissä on tilaa isommillekin perheille ja kaveriporukoille.

Mökkien nykyaikaiset ja hyvin varustellut keittiöt tuovat helppoutta lomaan. Monessa kohteessa terassilla komeilee iso ulkoporeamme. Valaistut hiihtoladut, moottorikelkkareitit sekä Syötteen kansallispuiston retkeilyreitit kulkevat lähettyviltä. Vieressä ovat myös Iso-Syötteen hiihtokeskus, kauppa ja ravintolat.

Ollukan mökkialue on hyvä vaihtoehto ilman autoa lomaileville, sillä kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. Syötteen keskusvaraamo välittää Ollukan mökkialueen kohteita.

Iso-Syöte huippu kelomökit talvi

Mökit Tunturimajakylän mökkialueella Iso-Syötteellä

Perinteisistä kelomökeistä tunnettu mökkialue Iso-Syötteen huipulla tarjoaa tasokkaita ski-in-ski-out -huoneistoja optimaalista sijaintia hakeville lomailijoille. Tunturimajakylän mökeistä, rivitaloista ja paritaloista tavoittaa rinteiden ja aktiviteettien lisäksi ensimmäisenä myös taivaalla loistavat revontulet.

Sijainti Iso-Syötteen huipulla tarkoittaa, että Syötteen pyöräily- ja retkeilyreiteille pääsee liittymään majapaikan vierestä. Talvikaudella tykkylumipuut, valaistu hiihtolatu ja Hiihtokeskus Iso-Syötteen rinteet avautuvat mökkialueen reunalta. Tunturihotelli Iso-Syötteen palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Syötteen keskusvaraamolla on Tunturimajakylän mökkialueella lukuisia hyvin varusteltuja ja aktiivisten lomailijoiden toiveisiin vastaavia majoituskohteita. Mökkialue sopii hyvin niin perheille kuin pariskunnille.

Tunturimajakylä
93280, Syöte

Tunturi Market

Valikoimastamme löytyy kaikenlaisia tuotteita sekä arjen, että loman tarpeisiin.

Omintakeisesta päivittäistavarakaupastamme saat elintarvikkeet nopeasti läheltäsi. Ruoan ja juoman lisäksi myymme myös matkamuistoja kuten käsintehtyjä puukkoja, pehmoleluja ja asusteita.

Meiltä löydät myös postimerkit, kirjekuoret ja postin noutopisteen sekä postilaatikon lähteville.

Paistopisteemme tarjoaa joka päivä mukaan tuoretta, vastapaistettua leipää. Myös tyhjät pullot saa kätevästi palautettua pullonpalautuspisteellemme.

Kaupastamme löydät Ranuan Apteekin apteekkikaapin (150 tuotetta paikanpäällä) ja palveluna kaupalle toimitettavat e-reseptilääkkeet.

Kaupan yhteydessä toimii pikkuinen kahvila.

Myymme Syötteen Sienen tuotteita, Metkatuotteen erikoiskahvia, -teetä ja herkkuja, Putaan Pullan ja Ämmän leivän leipiä ja leivonnaisia. Porotuotteet kaupallemme tulevat Kylmäseltä ja Tunturiporolta.

Kauppa sijaitsee Iso-Syötteen eturinteiden juurella samoissa tiloissa Tunturi Pubin kanssa. Niin paikalliset asukkaat, kuin lomailijat löytävät meiltä tarvitsemansa!

Romekievarintie 1
93280, Syöte
Kahvilan takassa tuli

Kahvila Pytky Café

Kahvila Pytky Café – tuoreita leivonnaisia ja elämyksiä reittien varrella

Pytky Cafen lämmössä voit virkistäytyä tuoreiden munkkien siivittämän hiihtoretken, kelkkailun tai pyöräilyn lomassa. Lapsiperheet ja eläinrakkaat toivottavat tervetulleiksi myös sympaattiset poromme pihan aitauksessa.

Aina ei tarvitse tehdä urheilu-urotekoja, hiihtäen tai pyöräillen voit tulla moikkaamaan meitä ja muita Syötteen ystäviä munkkikahvien äärelle.

Tunnelmallinen kahvila on auki sesongin aika päivittäin.

Syötekyläntie 382
93280, Syöte
Auringonnousu

AuroraHut Iso-Syöte

Iglumainen AuroraHut on Syötteellä sijaitseva elämysmajoitus, jossa tunturiluonto on aidosti läsnä. Suurin lasi-ikkunoin varusteltu majoituskohde on paras vaihtoehto revontulien, tähtitaivaan tai yöttömän yön ihailuun.

Talvisin AuroraHut sijaitsee omassa rauhassa Luppoveden äärellä, kuitenkin Iso-Syötteen tunturin ja KIDE Hotellin läheisyydessä. Kesäisin tunnelmallinen majoituskohde siirtyy Pytkynharjun Naamankajärvelle ja Pytky Cafe & Parttion viereen, aivan Syötteen matkailukeskuksen tuntumaan. Veden päällä kelluvaan elämysmajoitukseen kuuluu pieni terassilaituri ja uimaportaat, josta pulahtaa kätevästi uimaan. Sähköperämoottorin käynnistämällä onnistuu myös seilaus järvellä. Molemmista sijainneista on suora pääsy Syötteen retkeily-, hiihto- ja pyöräilyreiteille.

Syötetie 28
93280, Syöte
Hotel Iso-Syöte Aurora Suite Aurora View

Aurora-sviitit

Ylelliset Aurora-sviitit ovat Tunturihotelli Iso-Syötteen suosittuja sviittejä, joissa luksus ja tunturiluonto yhdistyvät upealla tavalla. Kokonaisuuden kruunaa yläkerran parvekkeelta avautuva näkymä tunturilaaksoon.

Aurora-sviitin (55 m²) yläkerrassa on oleskelutila, minikeittiö, suihku sekä muhkea parivuode. Sviitin erikoisuus on parvekkeelta löytyvä ulkoporeamme. Sisääntulokerroksessa on vuodesohva (140 cm), sauna ja kylpyhuone. Sviitin kuivauskaapissa vaatteet kuivuvat nopeasti seuraavan päivän aktiviteetteihin.

Vuodepaikkoja Aurora-sviitissä on 2+2 henkilölle. Majoitukseen kuuluu sisäänpääsy hotellin Arctic Spa -kylpylään.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
LumiAreena julkisivu

LumiAreena – tapahtumien sydän Syötteellä!

LumiAreena on jopa 500 henkilön tapahtumakeskus, joka tarjoaa tilat mm. kokouksille, koulutuksille, konserteille, juhlille, liikunta- ja valmennustapahtumille sekä muille erilaisille tapahtumille ympäri vuoden.

Hintaesimerkkejä:

Kokoukset
osallistujamäärästä riippuen 7 – 15 € / hlö /2-8 h (sis. alv. 24%)

Urheilutapahtumat ja –kilpailut
alk. 273 €/2-8 h (sis. alv. 24%)

Liikuntakäyttö, yksityiset käyttäjät
alk. 30 €/h (sis. alv. 10%)

Pop-up -myymälä
alk. 62 €/päivä (sis. alv. 24%)

Romekievarintie 2
93280, Syöte
Fell Top Cottage

Tunturimökit / Iso-Syötteen huippu

Iso-Syötteen huipulla sijaitsevat Tunturihotelli Iso-Syötteen tunturimökit ovat tilavia ja tunnelmallisia majoituskohteita. Mökin kuistilta sujahdat hetkessä Iso-Syötteen rinteisiin, pyöräilyreiteille tai hiihtoladuille.

Perheille ja kaveriporukoille hyvin sopivasta kohteesta löytyy majoitustilaa 6+2 henkilölle. Kaksikerroksisissa tunturimökeissä (75 m²) on kolme makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, tupakeittiö ja sauna. Suksille, pyörille ja muille harrastusvälineille on paikat mökin lukollisessa varastossa.

Tunturimökissä vietät loman täysin omassa rauhassa tai viereisen Tunturihotelli Iso-Syötteen palveluita hyödyntäen. Majoitukseen kuuluu sisäänpääsy hotellin Arctic Spa -kylpylään.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Iso-Syöte Bike Park at the top

Iso-Syöte Bike Park

Hissipyöräilyä Suomen eteläisimmässä tunturissa! Iso-Syöte Bike Parkissa on yhteensä 13 reittiä, jotka sopivat aloittelijoista pro-kuskeihin. Flowpätkää, enduropolkuja, droppeja ja hyppyrilinjoja – löydät varmasti omasi!

Helpoimmilla reiteillä voi ajaa etujousitetulla maastopyörällä. Täysijousitetulla enduro- tai downhill-pyörällä bikepark-päivästä nauttii kuitenkin eniten. Saat suojat ja pyörän vuokraamostamme. Täysi Bike Park -paketti sisältää täysjoustomaastopyörän, suojasetin sekä hissilipun.

Reittivalikoima on niin kattava, että viihdyt mäessä useankin ajopäivän. Bike Parkiin saa myös kolmen tunnin lippuja ja vuokrauspaketteja, joten pääset tutustumaan lajiin matalalla kynnyksellä myös muun vapaa-ajan vieton ohessa.

Romekievarintie 126
93280, Syöte
Cafe Hilltop vitriini

Cafe Hilltop

Iso-Syötteen huipulla sijaitsevassa Cafe Hilltopissa kupilliset höyryävää kahvia nautitaan herkullisten lisukkeiden ja silmiä hivelevien tunturimaisemien kera.

Cafe Hilltopista löydät tuoreita erikoiskahveja, kylmänä tai kuumana mieltymystesi mukaan. Kahvin oheen on tarjolla valikoima kakkuja ja pullia. Aktiivisen lomailijan välipaloiksi sopivat hyvin tuoreet voileivät ja sämpylät sekä virkistävät smoothiet ja pirtelöt.

Kahvila palvelee Tunturihotelli Iso-Syötteen ravintola Hilltopin yhteydessä.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Aten mökit OY/Satu 31

Kelosyöte/Aten mökit

Perinteistä mökkimajoitusta

Aten mökit tarjoaa viihtyisää ja luonnonläheistä majoitusta Kelosyötteen matkailualueella. Kalasaalistaan tunnetun Kovalammen ympäristössä mökeistä on vaivatonta lähteä ulkoilemaan jokaisena vuodenaikana.

Hyvin varustellut aidot hirsimökit ovat kohtuuhintainen ja konstailematon valinta perheille ja pariskunnille, joille luonto on parasta luksusta. Kelosyötteen rakentaminen alkoi ensimmäisistä, kolmen veljeksen, Aten, Eeron ja Paulin mökeistä ja niiden tarina on merkittävä osa koko Syötteen matkailuhistoriaa.

Kesällä rikkaaseen metsämaisemaan johdattaa UKK-vaellusreitti ja helppokulkuiset polut. Talvisin Kelosyötettä kiertää lapsillekin sopiva valaistu latu, joka yhdistää alueen koko Syötteen 120-kilonmetriseen latuverkostoon.

Kelosyötteentie 9
93280, Syöte

Skywalk-kattoterassi

Tunturihotelli Iso-Syötteen Skywalk-kattoterassi on pohjoisen hienoimpia näköala- ja kuvauspaikkoja. Kattoterassi on ainutlaatuinen paikka ihailla 360 °-näkymiä tunturin huipulta.

Skywalkin (100 m²) ehdoton erikoisuus on terassialueelta lähtevä käytävä, joka huipentuu näköalapaikkaan. Täältä nappaat reissun parhaat selfiet! Skywalkin terassituoleilla miljööseen voi syventyä ajatuksella.

Suomen eteläisimmän tunturin huipulla sijaitsevan Skywalkin näkymät elävät vuodenaikojen mukaan. Talvisin luvassa on tykkylumipuita ja revontulia, kesäisin valoisia kesäöitä. Syksy on ruskassa leiskuvan tunturiluonnon aikaa. Vierailu Skywalk-kattoterassilla on maksuton hotellin ja ravintolan asiakkaille, ja sopii koko perheelle.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Hotel Iso-Syöte Kelomökki kesä

Kelomökit / Iso-Syötteen huippu

Vietä lomaa pyöröhirsisten kelomökkien tunnelmasta ja Syötteen tunturialueen aktiviteeteista nauttien. Tunturihotelli Iso-Syötteen kelomökit (40 m²) sijaitsevat tunturin huipulla Tunturikylässä.

Kelomökissä majoittuu mukavasti 2+2 henkilöä. Saunallisessa mökissä on yksi makuuhuone sekä tupa, josta löytyy levitettävä vuodesohva ja upea luonnonkivitakka. Keittiönurkkauksessa valmistuvat niin aamupalat kuin illalliset. Mökkimajoitukseen kuuluu sisäänpääsy hotellin Arctic Spa -kylpylään.

Majoituskohteesta on lyhyt kävelymatka hotellille (300m) ja Hiihtokeskus Iso-Syötteen laskettelurinteisiin. Tunturikylän läpi kulkeville hiihtoladuille tai Syötteen pyöräily- ja retkeilyreiteille liittyy helposti mökin pihalta.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Saaga Travel largest charter bus is a 79-seater double-decker.

Tilausajot Syötteelle

Saaga Travel järjestää liityntä- ja ryhmäkuljetuksia Oulusta Syötteelle kaiken kokoisille ryhmille. Palvelevana kuljetusyrityksenä varmistamme ryhmällesi vaivattoman siirtymisen esimerkiksi Oulun lentoasemalta tunturiin.

Tilausajo Oulusta Syötteelle taittuu Saaga Travelin palvelevien ja englanninkielentaitoisten kuljettajien johdolla. Isompi kalustomme käsittää bussit aina 79-paikkaiseen jättibussiin saakka. Pienemmille ryhmille kuljetukset hoituvat minibusseilla tai VIP-autoilla, esimerkiksi 18-paikkaisella Mercedes Sprinter -minibussilla.

Hyvin varustelluissa autoissa on muun muassa wifi ja USB-pistokkeet, joten parin tunnin matkalla ehtii katsella maisemien lisäksi elokuvan tai pitää vaikka kokouksen. Saat Saaga Travelin kautta myös kokonaisvaltaiset matkapaketit Syötteen alueelle.

Romekievarintie 2
93280, Syöte
Snowboarding and skiing at Iso-Syöte

Iso-Syötteen hiihtokeskus

Iso-Syöte on perheiden ja aktiiviharrastajien suosima hiihtokeskus Suomen eteläisimmässä tunturissa, Syötteen kansallispuiston vieressä. Sen pitkät rinteet, lapsiperheiden palvelut, monipuoliset freestyle-suorituspaikat ja puuterilumiset takarinteet tekevät Iso-Syötteestä sopivan kohteen erittäin laajalle joukolle.

Hiihtokeskus Iso-Syöte on perheyritys, jossa omistajat ja yrityksen johto ovat aktiivisia laskettelijoita ja lumilautailijoita itsekin. Rinnetoimintaa ja palveluita kehitetään jatkuvasti. Rinteiden ja snowparkkien korkeatasoinen ja jatkuva ylläpito takaa nautinnolliset laskupäivät.

Romekievarintie 126
93280, Syöte
Hotel Iso-Syöte Phoenix Suite Winter View

Feeniks-sviitti

Ylellinen Feeniks-sviitti nostaa tunturiloman uudelle tasolle. Hiilen ja tuhkan sävyisen sviitissä rentoudut poreammeen ja saunan lämmössä. Suurista ikkunoista avautuvat näkymät tunturiluontoon.

Feeniks (95 m²) on yksi Tunturihotelli Iso-Syötteen ainutlaatuisista ja tarinallisista elämyssviiteistä. Sviitti on rakennettu vuonna 2018 palaneen vanhan hotellin muistoksi. Kahden hengen sviitistä löytyy iso oleskelutila, parisänky, takka, poreamme sekä suomalainen sauna.

Viereinen Star Superior -huone on yhdistettävissä sviittiin väliovella, joten myös perheiden on mahdollista majoittua Feeniks-sviittiin. Hintaan sisältyy pääsy hotellin Arctic Spa -kylpylään.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Hotel Iso-Syöte Skido Fell Nature

Moottorikelkkasafari

Tunturihotelli Iso-Syötteen ohjattu moottorikelkkasafari on helppo tapa kokea vauhdikas retki Syötteen tykkylumipuiden täyttämässä tunturissa.

Moottorikelkkaretki (3h) alkaa varusteiden pukemisella ja ajo-opetuksella, jonka jälkeen lähdetään safarireittiä pitkin tunturiin. Turvallisesti oppaan johdolla kulkeva retki on vauhdikas elämys, jossa kuljetaan läpi lumisten metsien ja yli jäätyneiden järvien. Tauolla nautitaan kunnon nokipannukahvit.

Moottorikelkkasafarit kuuluvat Tunturihotelli Iso-Syötteen talven viikko-ohjelmaan, jossa on valittavina myös yhdistelmäretkiä esimerkiksi huskytarhalle. Safarit ovat koko perheelle sopivia aktiviteetteja. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta

Hinnat ja varaustiedot löytyvät nettisivultamme.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Hotel Iso-Syöte Arctic Spa Sauna

Arctic Spa

Arctic Spa on Tunturihotelli Iso-Syötteen virkistävä kylpylä, jonka altaista on suora näkymä tunturilaaksoon. Arctic Span altaissa ja saunoissa vietät aidosti kiireettömät lomahetket.

Allasosastolla vallitsee rauhallinen ja ylellinen tunnelma. Arctic Spassa on vesihierontapistein ja vastavirtalaittein varusteltu uima-allas sekä poreallas ja kylmävesiallas. Saunaosaston höyrysaunan ja perinteisen suomalaisen saunan lauteilla ajatukset lepäävät ja keho rentoutuu aktiivisen lomapäivän jälkeen.

Kylpyläosaston yhteydessä toimii Arctic Spa Beauty & Wellness, joka hemmottelee kattavilla hyvinvointi- ja kauneudenhoitopalveluillaan. Valikoimassa on muun muassa kasvohoitoja, turvehoitoja ja hierontaa.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Hotel Iso-Syöte Eagle View Suite

Kotkanpesä-sviitti

Maailman 4. romanttisimmaksikin sviitiksi kuvailtu Kotkanpesä-sviitti on täydellinen majoituskohde pariskunnille. Kaksikerroksisesta elämyssviitistä avautuu panoraamamaisema tunturia ympäröivään laaksoon.

Uniikeilla yksityiskohdilla yllättävän sviitin alakerrassa on oleskelutila, jonka keskellä kohoaa vanha kelopuu. Tunnelmaa luovat myös takka sekä maisemaikkunalla varustettu sauna. Yläkerrassa odottaa pehmeä vuode upeine tunturimaisemineen ja kattoikkunoineen. Poreammeesta kelpaa ihastella kesäyön kauneutta ja talven tähtitaivasta.

Kotkanpesä-sviitti (55m²) on yksi Tunturihotelli Iso-Syötteen elämyssviiteistä. Majoitukseen kuuluu sisäänpääsy hotellin Arctic Spa -kylpylään.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Hotel Iso-Syöte Meeting room

Kokouspalvelut

Tunturihotelli Iso-Syötteen kokouspalveluiden kautta saat Syötteeltä helposti kaiken tarvittavan kokoustiloista majoitukseen, ruokailuun ja oheisohjelmiin.

Hotellin Panorama kokoustila on hyvin varusteltu (72 hlöä) ja Kruunukabinetti neuvotteluhuone sopii ryhmätöille ja pienemmille palavereille (12). Hotellissa on 200-paikkainen Ravintola Hilltop sekä 10–50 hengen ryhmille sopiva Hanhilammen erämaakota.

Toteutamme räätälöityjä ohjelmapalveluita yrityksille, perheille ja insentiiviryhmille. Ryhmäohjelmaksi sopivat niin vaellukset, moottorikelkka- ja huskysafarit kuin erämaailtamat

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
group excursion in Syöte national park

Maastopyöräily Syötteen kansallispuistossa

TESTIKORTTI.
Many mountain bikers claim the Syöte area has the best trails in Finland, varying from the lappish fell scenery to Syöte National Parks old forests, swamps(be prepared for duckboards!) and wavy ridges with fast drops and gorgeous views.

In this excursion you get to know the basics about riding a full-suspended trail bike, fat bike or electric bike, depending on your choice of equipment. Your local guide will then take you to the most beautiful and memorable spots in the area, or depending to you liking the best flowing trails. This excursion is always tailored to the wishes of the group.

The excursion is well suited for first-time mountain bikers( but you need to be able to ride a regular bike).

Romekievarintie 126
93280, Syöte
Hotel Iso-Syöte Hanhilampi Erämaaleiri

Hanhilammen kota ja savusauna

Tunturihotelli Iso-Syötteen Hanhilammen kota tarjoaa idyllisen ruokailuhetken 10–50 henkilön ryhmille. Aito suomalainen savusauna on ikimuistoinen ohjelmanumero ruokailun oheen.

Lappilaistyylisessä kodassa ryhmä nauttii herkullisen erämenun elävän tulen lämmössä. Hanhilammen rannalla voi kokeilla myös savusaunan tunnelman ja pulahtaa uimaan erämaalampeen.

Ajankohtaiset hinnat löytyvät verkkosivultamme.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Romekievari's famous salmon soup

Ravintola Romekievari

Legendaarinen rinneravintola Romekievari sijaitsee Iso-Syötteen hiihtokeskuksen ytimessä, eturinteiden juurella. Päivällä rinteiden ollessa auki löydät listalta suolaiset ja makeat vohvelit sekä monipuolisen menun.

Romekievarintie 1
93280, Syöte
Hotel Iso-Syöte Snowshoe Safari Views

Lumikenkäsafari

Tunturihotelli Iso-Syötteen lumikenkäretki on koko perheelle sopiva aktiviteetti. Paksu lumipeite narskuu kivasti lumikenkien alla, kun taivallamme eteenpäin tunturin huipulla.

Lumikenkäsafarilla opas neuvoo lumikenkien oikean käytön ja vinkit liikkumiseen. Hotellin pihapiiristä lähtevä reitti vie hetkessä keskelle tykkylumipuiden täyttämää maisemaa. Etsimme matkalla upeimmat kuvauspaikat ja pidämme taukoja kuumaa mehua nauttien. Samalla opas kertoilee tunturiluonnosta.

Ohjelman kesto on noin 2 tuntia. Hinta sisältää oppaan palvelut, lumikengät ja mehut. Lumikenkäsafari kuuluu Tunturihotelli Iso-Syötteen talven viikko-ohjelmaan. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Bar / lobby area, entrance to restaurant

Ravintola Hilltop

Rento ja ystävällinen palvelu herkullisen ruuan ja upean maiseman äärellä luovat puitteet mieleenpainuville elämyksille. Tunturihotelli Iso-Syötteen ylimpään kerrokseen on avattu syyskuussa 2020 upea, pohjoisen puhtaita makuja ja näköaloja tarjoileva Ravintola Hilltop. Hirrestä valmistetun tilan sydämenä toimii suuri avokeittiö ja hehkuva hiiligrilli.

Klassinen aamiaisvalikoima höystettynä paikallisilla erikoisuuksilla. Kahvilassa tarjolla on tuoreita erikoiskahveja, kylmänä tai kuumana. Herkullinen valikoima tuoreita voileipiä ja sämpylöitä, terveellisiä smoothieita sekä kakkuja, pullia ja pirtelöitä. Iltaisin herkullinen A la Carte tai päivällinen.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Kotakahvion etupuoli

Kelosyöte/Kotakahvio

Kotakahvio ja vastaanotto

Avainten vastaanotto on tunnelmallisessa Kotakahviossa. Kahvio on talvikaudella 2022 avoinna sesonkeina ja sopimuksen mukaan.

Kotakahvion höyryävä kahvi ja maukkaat munkit ovat perinteinen etappi hiihtoretkillä. Sen pihaan tulee valaistu latuosuus. Kotakahvio on osa Syötteen 120-kilometrisen latuverkoston palveluita.

Kotakahviosta löydät myös perinteisiä, paikallisia korukiviä. Jääkauden jäljet näkyvät Syötteen kuruissa, mutta myös geologisesti rikkaana maaperänä. Tiesitkö, että Syötteen metsien sammalpeitteen alla voi olla jopa marmoria?

Kelosyötteentie 9
93280, Syöte
Hiking in Syöte

Syötteen patikointireitit

Syötteen alueella on 122 kilometriä merkattuja patikointireittejä. Reittien päälähtöpaikka on Syötteen luontokeskus, josta voi ostaa reittikarttoja sekä saada ajankohtaisen tiedon reittien kunnosta.

Kansallispuiston upeat maisemat, puhdas luonto, pitkospuiset polut sekä vaarojen ja tuntureiden huiput tarjoavat mahdollisuuksia monenlaiselle toiminnalle. Metsäisten vaarojen ja laaksojen halki kulkevat reitit soveltuvat sekä päiväretkeilyyn että pidemmille vaellusretkille. Alueen lyhyemmillä luontopoluilla on mahdollisuus sukeltaa Syötteen luontoon, historiaan sekä geologiaan.

Erätie 1
93280, Syöte

Tunturi Pub

Tunturi Pub sijaitsee Iso-Syötteen tunturin juurella, eturinteiden välittömässä läheisyydessä. Meiltä löytyy purtavaa ja virvokkeita jokaiselle, isoon tai pieneen tarpeeseen.

Saatavilla on pizzaa, hampurilaisia ja salaatteja sekä pienempää naposteltavaa.

Voit tulla syömään paikanpäälle tai tilata ruuat mukaan. Meillä saa luvan kanssa viettää iltaa myös ns. kosteammissa tunnelmissa!

Romekievarintie 1
93280, Syöte
Hotel Iso-Syöte Reindeer Safari

Porosafari

Lähde aidolle vanhan ajan poroajoretkelle Syötteen tunturimaisemiin. Tunturihotelli Iso-Syötteen porosafarit ovat koko perheelle sopivia retkiä.

Poroleirissä kuuntelemme ajo-opastuksen ennen rekeen istumista. Tämän jälkeen suuntamme pororaidossa hiljaiseen tunturiluontoon. Rekeä ohjastaessasi kuulet vain reen suhinaa ja koparan kopsahteluja hangessa. Noin 3 kilometrin kierroksen jälkeen paistetaan vielä makkarat kodassa ja nautitaan päälle lämmintä juomaa pullan kera. Poroisäntä tarinoi samalla porojen elämästä.

Ohjelman kesto on noin 2,5 tuntia ja hinta sisältää kuljetuksen, oppaan palvelut, ajo‐opetuksen, varusteet ja vakuutukset. Porosafari kuuluu Tunturihotelli Iso-Syötteen talven viikko-ohjelmaan.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Hotel Iso-Syöte Moottorikelkkasafari

Talven viikko-ohjelma

Tunturihotelli Iso-Syötteen talven viikko-ohjelma tarjoaa kattavasti tekemistä lomapäiville: moottorikelkkasafareita, lumikenkäretkiä, husky- ja poroajeluita, pilkkimistä, potkukelkkailua sekä päiväretkiä Ranuan eläinpuistoon ja Rovaniemen napapiirille.

Takuulähtöiset safarit ja retket ovat kaikille avoimia, osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta. Hinta sisältää kuljetukset, oppaan palvelut sekä varusteet. Lähdöt viikko-ohjelman aktiviteetteihin tapahtuvat Tunturihotelli Iso-Syötteen aulasta.

Tutustu tarkempaan aikatauluun ja hintoihin nettisivuillamme.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Hotel Iso-Syöte Souvenir Shop Local

Matkamuistomyymälä

Matkamuistomyymälästä poimit mukaan niin pienet naposteltavat kuin tunturiloman tuliaiset ja kotiin viemiset. Meiltä saat myös postikortit lomatervehdysten lähettämiseen.

Myymälän valikoimassa on muun muassa porontaljoja, sukkia, pipoja ja uima-asuja. Matkamuistomyymälän hyllyiltä löydät myös suloiset pehmolelut, erilaisia mökki- ja saunatuotteita sekä tunturiloman tunnelmasta muistuttavia paikallisia tuotteita.

Virvokkeet sekä pienet suolaiset ja makeat naposteltavat on helppo hakea mukaan hotellihuoneeseen tai mökkiin. Matkamuistomyymälä sijaitsee Tunturihotelli Iso-Syötteen aulassa, vastaanoton yhteydessä.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Hotel Iso-Syöte Lumikenkävuokraus

Välinevuokraamo

Tunturihotelli Iso-Syötteen välinevuokraamosta löytyvät harrastusvälineet talven lumi-iloihin: meiltä vuokraat pulkat ja lumikengät koko porukalle.

Syötteellä on useita pulkkamäkiä. Hotellin vieressä on pieni pulkkamäki ja makkaranpaistokota mukavaan ulkoilupäivään. Tunturin juurelta, Hiihtokeskus Iso-Syötteen Lumimaasta, löytyy isompi pulkkamäki.

Omatoimisille lumikenkäretkille välinevuokraamosta on saatavilla lumikenkiä sekä reittikartat ja vinkit Syötteen parhaista lumikenkäreiteistä. Välinevuokraamo toimii talvikaudella hotellin vastaanoton yhteydessä.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
KIDE Finland's Best Ski Hotel

KIDE Hotel by Iso-Syöte

Suomen parhaaksi lasketteluhotelliksi 2021 äänestetty KIDE Hotel by Iso-Syöte on aktiivisen elämäntavan yhdistävä hotelli Iso-Syötteen sydämessä. Hotelli avattiin marraskuussa 2019, ja se on rakennettu alusta asti hyödyntäen suomalaista puuta, laadukkaita yksityiskohtia, käytännöllisiä ratkaisuja sekä modernia suunnittelua.

Meillä lomailun ytimessä on hotellia ympäröivä upea luonto ja sen tarjoamat monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Iso-Syötteellä pääset nauttimaan laskettelusta ja revontulien loimusta, kevään tuoksusta lenkkipoluilla, keskiyön auringosta maastopyörän selässä ja ruskan väriloistosta sienimetsällä. Kivenheiton päässä hotellilta on myös kaunis Luppovesi, jonka hiekkarannalta voi pulahtaa uimaan lämpimänä kesäpäivänä. Hotellin keskeinen sijainti takaa helpon pääsyn kaikkien alueen palveluiden pariin – mutkattomasti ilman autoa, ympäri vuoden!

Romekievarintie 6
93280, Syöte
Snowboarding in Finland

Laskettelua ja lumilautailua tykkylumipuiden seassa

Koe pohjoisen luonnon taika lasketellessasi tai lumilautaillessasi tykkylumipuiden ympäröimänä. Keskitalvella rinteitä peittää paksu luonnonlumikerros, ja hiihtokeskukselta avautuu näkymän kuvankauniiseen Syötteen kansallispuistoon.

Iso-Syötteen hiihtokeskuksesta löytyy ensiluokkainen SnowPark sekä koko perheen Lumimaa, jonka harjoittelualueella laskettelun opettelu onnistuu helposti ammattitaitoisten hiihdonopettajien kanssa. Lumimaasta löytyy lisäksi seikkailureitti, leikkipaikka, nuotiopaikka sekä MiniStreet.

Romekievarintie 126
93280, Syöte
Syöte Rent&Safaris - E-Fatbikes

Fatbike / E-fatbike vuokraamo

Syötteen upeat ulkoilureitistöt kutsuvat liikkumaan. Vuokraamme perinteiset sekä sähköavusteiset läskipyörät Suomen parhaille pyöräilyreiteille Syötteelle. Meiltä löytyy sopivia pyöriä monissa eri kokoluokassa.

Vuokrattavat FatBiket ovat FELT ”Bullit” DD30 2020 mallia ja E-FatBike pyörät ovat malliltaan Rock Machine Avalance E50 sekä E70. Pyörät soveltuvat kaikenlaiseen maastoon niin kesällä kuin talvella.

Romekievarintie 2
93280, Syöte
Fireplace summer

Tunturihotelli Iso-Syöte

Tunturihotelli Iso-Syöte seisoo uljaana tunturin laella yhdellä Suomen lumisimmista alueista rauhallisen kansallispuiston kupeessa. Kauniita design-huoneita, ylellisiä sviittejä ja autenttisia mökkejä.

Tunturihotellin tunnelmallisessa Arctic Spa -kylpylässä kaikki aistit rauhoittuvat. Korkeatasoinen näköalaravintola Hilltop tarjoaa herkullisia makuelämyksiä.

Tunturihotelli Iso-Syöte tarjoaa puitteet kaikkiin talven lumimaailman aktiviteetteihin, kuten hiihtämiseen, lumikenkäilyyn, lasketteluun ja erilaisiin kelkka-, poro- ja huskysafareihin. Kesäisin monipuolinen vaellus– ja maastopyöräreitistö johdattaa kulkijan karun kauneuden ja hiljaisuuden maahan.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
In Syöte you can spend a winter day skiing or doing other winter sports.

Skibus Oulusta Syötteelle

Saaga Travelin Skibus on suora reitti Syötteen laskettelurinteisiin, hiihtoladuille ja talvireiteille. Lauantaisin koko laskettelukauden ajan liikennöivä Skibus vie sinut kätevästi Syötteelle – päiväksi tai vaikka viikoksi.

Aamuisin Oulusta lähtevällä Skibussilla pääsee Syötteelle parissa tunnissa. Skibussin reitti kulkee Iso-Syötteen, Pikku-Syötteen ja Syötteen luontokeskuksen kautta. Skibus-yhteyttä hyödyntävät niin rinteeseen kaveriporukalla suuntaavat nuoret, päiväretkelle lähtevät perheet kuin ilman autoa Syötteellä lomailevat talvimatkailijat. Paluumatkalle Skibus starttaa loppuiltapäivästä.

Yhteys Syötteelle toteutetaan takuulähtönä ilman minimiosallistujamäärää. Matkat ostat kätevästi Saaga Travelin verkkokaupasta. Saat kauttamme etuhintaan myös Hiihtokeskus Iso-Syötteen ja Hiihtokeskus Pikku-Syötteen hissiliput ja vuokravälineet.

Romekievarintie 2
93280, Syöte
Hotel Iso-Syöte Bear Cave Suite Hot tube

Karhunpesä-sviitti

Tunturihotelli Iso-Syötteen upea Karhunpesä on yksi hotellin tunnetuista elämyssviiteistä. Uniikki majoituselämys on yhdistelmä luksusmajoitusta ja Syötteen tunturiluontoa.

Karhunpesä-sviittiin (95 m²) astuttaessa kiinnittää ensimmäisenä huomiota muhkeaan parisänkyyn sekä upeaan sisustukseen, jossa materiaaleina on käytetty muun muassa mäntyä, kiveä ja jäkälää. Elämyssviitin erikoisuutena on kaksi saunaa: turkkilainen höyrysauna ja perinteinen suomalainen sauna. Poreammeesta voi katsella takkatulen loimua.

Karhunpesä on kahdelle hengelle, mutta se on yhdistettävissä väliovella Star Superior -huoneeseen, jolloin huonekokonaisuus sopii myös perheille. Sisäänpääsy Arctic Spa -kylpylään kuuluu hintaan.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Hotel Iso-Syöte Pyörävuokraamo

Pyörävuokraamo huipulla, kesä-syksy

Huippulaadukkaat maastopyörät Syötteen pyöräreiteille löytyvät Tunturihotelli Iso-Syötteen pyörävuokraamosta tunturin huipulta. Vuokraa maastopyörä muutamaksi tunniksi tai vaikka koko loman ajaksi.

Pyörävuokraamon valikoimassa on sähkömaastopyöriä, maastopyöriä sekä gravel-pyöriä. Vuosittain uusiutuvasta vuokrapyörävalikoimasta omansa löytävät niin aktiiviset pyöräilyharrastajat kuin ensikertalaiset. Vuokrattavana on myös lasten maastopyöriä sekä lamppuja. Panttia vastaan lainaamme pumppuja ja perustyökaluja.

Tunturihotelli Iso-Syötteen pyörävuokraamo palvelee kesäkaudella.

Isosyötteentie 246
93280, Syöte
Sauna

Pärjä Ski Suites

Syötteen takarinteiden laadukkainta majoitusta

Vanhan ravintolaosan tiloihin on remontoitu neljä Suites-huoneistoa. Suurin huoneisto tarjoaa mukavasti tilaa isommallekin perheelle tai porukalle, sillä 80 m² tilaan yhdistyy 60 m² parvi. Lisäksi valikoimassa on kolme 42 m²:n lomahuoneistoa, joista kahdesta löytyy myös parvi.

Jokaisessa huoneistossa on muun muassa kattavasti varusteltu keittiö sekä sauna, kylpyhuone ja kuivauskaappi. Kaikissa huoneistoissa on myös ulkoporeammeet, mikä tuo tietysti mukavaa luksusta lomaan. Huoneistojen kuistilta pääsee suoraan rinteeseen ja myös Syötteen muut aktiviteetit ovat Pärjältä helposti saavutettavissa.

Takarinteentie 4
93280, Syöte