Pieni piilotettu helmi

Sellaisia piilotettuja helmiä, kuten Kempele, on aina ilo löytää! Loma täynnä luontoa, shoppailua ja pienen paikkakunnan idylliä.

Lajittele vinkit

boulisvadilla

Food & drinks

Enjoy Boulis’s fresh lunchbowl, smoothie or delicious evening snacks and sweets. From our bar you can get refreshing lemonade, wine, drinks and beer. Check out our current opening hours on our website.

Pekurintie 2
90450, Kempele
easymove-kuntoutus-hieronta

Massage

You can book an appointment to Easymove’s massage on our online reservation.

Pekurintie 2
90450, Kempele
boulis-kabinetit-juhlat-kokoukset

Parties & Meetings

Book our small (1-15 person) or big (1-40 person) cabinet to celebrate birthdays, to have work meetings or just for fun! In big cabinet we can also offer a finnish sauna and private bowling areas. You can add your reservation delicious food, snacks, sweets and drinks (alcohol or non-alcohol).

Pekurintie 2
90450, Kempele
bouliskeilaus

Bowling

Welcome to Finland’s perhaps most fabulous bowling place! Boulis offers bowling services from Monday to Saturday. Feel free to enjoy your day or night with bowling of even funnier glow bowling!

Pekurintie 2
90450, Kempele
easymove-kuntoutus-fysioterapia

Physiotherapy

You can book an appointment to Easymove’s physiotherapy on our online reservation.

Pekurintie 2
90450, Kempele
easymove-kuntosali-ryhmaliikunta

Gym & Group Activities

Welcome to Easymove Gym! You can buy a day ticket or a week pass to our gym from our webstore. Of course we have also month memberships. Easymove offers group activities almost every day. Once you have paid the ticket, you can make a reservation to group class by email [email protected] or at our customer service desk in Easymove.

Pekurintie 2
90450, Kempele
Hotelli Pohjankievari

Hotelli Pohjankievari

Kuljet sitten etelästä pohjoiseen tai poikkeat reitiltäsi levähdyksen toivossa, on oiva majoituspaikkasi Pohjankievari. Olemme yksityinen perhehotelli rauhallisella alueella lähellä Oulua ja lentokenttää.

Meillä on tarjolla majoitusta monenlaiseen tarpeeseen. Hotellin puolelta löytyy yhden ja kahden hengen huoneita sekä isompia huoneistoja jopa seitsemälle hengelle. Uusissa Kievarinhovi asunnoissa sinulla on käytössäsi oma sauna ja pieni keittiö.

Perusasiat ovat meillä arvossaan: hyvä uni, aamiainen ja kodinomainen tunnelma. Vieraamme ovat työmatkalaisia, urheilujoukkueita ja muita matkantekijöitä, ja kanta-asiakkaamme palaavat vuodesta toiseen.

Pihaan on helppo tulla isollakin ajopelillä, paikoitusalueella on lämpöpistokepaikkoja ja sähköauton saa ladata ilman lisäveloitusta.

Eerontie 9
90440, Kempele
Aparment Kievarinhovi

Apartment Kievarinhovi

Hotelli Pohjankievarin majoitusvalikoima vahvistui muutama vuosi sitten Apartment Kievarinhovilla. Tilavissa huoneistoissa on kussakin kodinomaisesti sisustettu oleskeluhuone, pieni keittiö kaikilla mukavuuksilla kodinkoneineen ja astioineen sekä kylpyhuone, sauna ja avoterassi. Lisäksi kahdessa huoneistossa on erillinen makuuhuone parisängyllä, ja toisessa levitettävä vuodesohva olohuoneessa.
Olemme sisustaneet jokaisen huoneiston visuaalisesti eri teemoilla.

Eerontie 9
90440, Kempele
Sarkkiranta sports centre

Sarkkirannan urheilukeskus

Sarkkirannan urheilukeskus sijaitsee Kempeleentien varressa n. 2 km Kempeleen keskustasta Oulunsalon suuntaan. Sarkkiranta on Kempeleen Kirin superpesisotteluiden ja Ajax Sarkkirannan jalkapallo-otteluiden kotipesä ja dynaaminen urheilun ja liikunnan keskus. Pesäpallostadionin ja täysimittaisen kumirouhepintaisen jalkapallokentän lisäksi alueelta löytyy skeittipaikka, liikennepuisto, leikkipuisto, kaksi beach volley kenttää, kivituhkakenttä, juoksurata, yleisurheilualue, kolme tenniskenttää ja maastopyörärata. Talvisin laaksomaista urheilukeskusta kiertävät valaistut hiihtoladut, jotka ovat sulan maan aikaan suosittuja lenkkeilyreittejä.

Sarkkiranta
90440, Kempele
Cycling in Köykkyri

Köykkyrin virkistysalue

Köykkyrin virkistysalue sijaitsee Honkasessa lähellä Zeppeliniä ja on monen lajin ja luontoliikunnan keskus. Köykkyrissä on ulkokuntosali ja Oulun seudun pisimmät kuntoportaat, jotka ovat avoinna sulan maan aikaan.

Köykkyri tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia ympäri vuoden, esimerkiksi maastopyöräilyä, frisbeegolfia, beach volleyta, maastojuoksua, porrastreeniä, jalkapalloa tai muuten vain mukavaa ulkoilua. Talvisin alue tunnetaan Suomen pienimpänä laskettelukeskuksena sekä hyvänä hiihtokohteena. Alueella kiertelee valaistua latureitistöä n. 12 km ja vasta valmistuneet SM-hiihtotasoiset kisaladut. Latureittien varrella sijaitsee muun muassa tulisteluun sopiva Marjakammi, sekä Mourunkijärvestä kilometrin päässä ladun varressa Linnunradan alpakkatila, jossa on talvisin sesonkina latukahvila. Laskettelukeskuksessa on yksi valaistu päärinne, sompahissi ja snowpark.

Alue on saamassa tulevaisuudessa opastetun maastoliikuntareitistön, jota rakennetaan parhaillaan. Jo tälläkin hetkellä Köykkyrissä on hyvä verkosto merkitsemätöntä reitistöä maastossa retkeilyyn ja ulkoiluun.

Pyrinnöntie 5
90450, Kempele
Bird-watching tower in Vihiluoto. Kempele, Finland

Vihiluoto - merenranta ja lintutorni

Vihiluodon alue tunnetaan Kempeleenlahden runsaasta linnustosta, jota kansainväliset ja kotimaiset lintuharrastajat käyvät bongaamassa.

Vihiluodon Kyläyhdistys on rakentanut Vihiluotoon esteettömän luontopolun lintutorneineen, jalkapallo- ja luistelukentän, skeittirampin, 7 -väyläisen frisbeegolfradan, beach volley -kentät, uimarannan sekä lammaslaitumen ranta-alueelle kesän ajaksi. Pienvenesatamasta voi vuokrata kesällä vesijettejä.

Talvisin sään salliessa kyläyhdistys tekee hiihtoladut merelle, sekä retkiluistelureitin Vihiluoto-Oritkari välille.

Vihiluodon kärjessä toimii tunnelmallinen merenrantaravintola Vihiluodon Torppa, jonka elävän musiikin illat ja meriterassi sekä karaokeillat kutsuvat viihtymään. Vihiluodon Torpalla on myös saunatilat ja palju merellisellä näköalalla. Beach volley -kentät ovat suoraan meriterassin takana.

Vihiluodontiellä ensimmäisenä oikealla on Finlandia Airport Hotel Oulu, joka on Oulun alueen ensimmäinen lentokenttähotelli vain neljän kilometrin päässä lentoasemalta, hyvin kauniin luonnon ympäröimänä meren äärellä. Airport Hotellin parkkipaikalta lähtee Vihiluodon esteetön luontopolku ja hotellin pihalla on oma kota, jossa ryhmät voivat tilauksesta ruokailla.

Vihiluoto 10
90440, Kempele
Skating on the on the frozen sea in Kempele

Retkiluistelu ja hiihto jäätyneellä merellä Vihiluodossa

Meri on jäässä Oulun ja Kempeleen edustalla yleensä tammikuusta maaliskuun loppuun saakka. (Huom! Tarkista jään paksuus paikallisilta ennen jäälle menoa). Vihiluodon Kyläyhdistys tekee retkiluistelureitin ja hiihtoladun Vihiluodon edustalle meren jäälle talvisin, kun sää sallii. Retkiluistelureitti on talkoovoimin ylläpidetty ja säälle altis, kuten koko meren jää. Luistelu, pyöräily, hiihto, pilkkiminen ja kävely meren jäällä ovat suosittuja aktiviteetteja paikallisten keskuudessa. Vihiluodosta pääset helposti jäälle ja voit nauttia ravintola Vihiluodon Torpan antimista samalla tai majoittua Vihiluodossa Finlandia Hotel Airport Oulussa, jossa on myös espanjalainen ravintola El Sabor.

Vihiluoto
90440, Kempele
Lobby

Airport Hotel Oulu

Finlandia Hotel Airport Oulu offers comfortable accommodation in maritime scenery on the border of Oulu city and the municipality of Kempele. Hotel has good transport connections and is close to nature and the Oulu Airport.
Finlandia Hotel Airport Oulu is part of Finlandia Hotels chain alongside 11 other hotels around the country.

Vihiluoto 10
90440, Kempele
Restaurant El Sabor

Tapas Dinner for two

Experience the flavors of Spain combined with the pure ingredients of the north. This dinner is served for two.

Vihiluoto 10
90440, Kempele
Kempele Local Museum

Kempeleen kotiseutumuseo

Kempeleen kotiseutumuseo esittelee tyypillistä pohjoispohjalaista pihapiiriä. Erikoisuutena Suomen ainoat asevelitalo ja turpasmökki. Nykyinen hirsinen päärakennus on vuodelta 1886, pirtti, neljä kamaria, porstua ja kaksi kuistia. Vuosisadan alussa Kempeleen Säästöpankki toimi ”pankkikamarissa” noin 30 vuoden ajan.

Hirsinen navetta on rakennettu v. 1886, sisustus on uusittu 1930-luvulla. Tallipuoji on vuodelta 1897, siinä on neljä erillistä huonetta: talli-, mankeli-, kalusto- ja traktorihuone.

Kirkkotie 18
90440, Kempele