Maailman laidalla

Kun istuu Hailuodossa Perämeren rannalla ja katsoo länteen, voi kuvitella olevansa toisessa maailmassa.

Lajittele vinkit

SUP-lauta Deep Sea

Vuokrattavana 2 sup-lautaa Pöllä, Hailuoto.

Kiinnostaisiko viettää kesäpäivä SUP-laudan päällä meloen? SUP-boarding eli suomeksi suppailu on ehkä parasta mitä voit kauniin aurinkoisena kesäpäivänä tehdä. Suppailu sopii niin sooloilijalle kuin hyvässä seurassa harrastamiseen. Verrattuna soutuveneellä kulkemiseen tai kajakilla melomiseen, on sup-lautailua luonnehdittu paljon antoisammaksi kokemukseksi. Laudalla seistessä nimittäin tasapainolihakset aktivoituvat, sekä pääset näkemään paljon enemmän kuin istualtaan. Suppilautailu voi olla sitä toivovalla atleetilla ihan vaativaakin treeniä, mutta monipuolisen käyttötarkoituksensa ansiosta suppailu sopii myös rauhalliseen nauttimiseen ja rentoutumiseen. Voit vaikkapa vain maata auringossa, nauttien aaltojen keinutuksesta.

Pölläntie 137
90480, Hailuoto

Ailaston kokoustilat ja juhlatilat

Meillä Ailastossa voit järjestää kokoukset, juhlat ja tapahtumat. Ravintolasalissa on 50 istumapaikkaa ja terassilla 20. Meiltä löytyvät anniskeluoikeudet, paikalliset tuotteet, ohjelmapalvelut ja iso nurmikenttä takapihalta. Kysy tarjous ja lisätietoja sähköpostitse.

Luovontie 798
90480, Hailuoto
majoitus, accommodation

Ailaston huonemajoitus

Yläkerran vanhasta opettajan asunnosta löytyy kaksi kahden hengen idyllistä majoitushuonetta.

Ailaston läheltä löytyvät hyvät ulkoilumaastot mm. Hyypänmäki. Bussipysäkki on Ailaston kohdalla ja voit vuokrata mummopyörän, jolla polkea pyörätietä pitkin kylälle.

Ailaston sisustus huokuu historiaa ja rauhallisuutta. Tuotteissa panostetaan paikallisuuteen, pientuottajiin sekä ekologisuuteen. Tule nauttimaan kupposellinen kahvia höystettynä karjalaisella vieraanvaraisuudella.

Aukioloajat: Tarkasta ajankohtaiset aukioloajat Facebook sivuiltamme @Ailasto.

Luovontie 798
90480, Hailuoto
Kujalan ruokarekka

Kujalan Burgeri

Kujalan Burgeri on lähiruokaa parhaimmillaan! Kujalan Tilan luonnonlaidunliha ja omat kastikkeemme lisättynä muihin lähiruokatuotteisiin takaavat herkullisimman makuelämyksen. Toimimme tilausravintolana ja ruoka-automme kulkee asiakkaidemme luokse lähes kaikkialle. Kujalan Burgeri on Arctic Food Lab-leima. Pyydä meiltä tarjous tapahtumaasi.

Pölläntie 137
90480, Hailuoto
Kujalan Tilan löökikastikkeet

Kujalan Tilan lähiruokatuotteita Hailuodosta

– Maankuulut löökikastikkeet (valko,chili,terva,gluteeniton,habanero,bbq)
– Metsäiset makusiirapit
– Luonnolaidunliha
– Viljatuotteet
– Kujalan Burgeri

Pölläntie 137
90480, Hailuoto
Picture of the restaurant pointing towards the sunset

Ravintola Aava

Ravintola Aava Luotsihotellissa toivottaa hotellivieraat sekä muualta saapuvat kävijät tervetulleeksi nauttimaan maittavia aterioita. Tärkeänä ravintolan erikoisuutena on, että jokainen ateria sisältää meritunnelman mukaisesti aina kalaa muodossa tai toisessa.

Ravintolassa pääset nauttimaan upeasta merimaisemasta, joka on upea säästä huolimatta.

Ravintolassa on myös mahdollista järjestää kaikenlaisia tapahtumia häistä, kokouksista syntymäpäiviin. Lisätietoja löydät sivuiltamme.

Marjaniementie 789
90480, Hailuoto
Camping, Hailuoto, Caravan park, Tent area, Matkaparkki, Leirintäalue

Ailaston Matkaparkki

Ailasto on vanha Kaartotien kansakoulu, joka on rakennettu vuonna 1926. Ravintolana Ailastolla on pitkät perinteet aina 70-luvulta viime vuosiin saakka. Ailaston uudet tuulet tuovat mukanaan ohjelmapalvelut ja välinevuokrausta kahvila- ja majoitustoiminnan lisäksi.

Kahvilasta löytyvät anniskeluoikeudet ja paikallisten tuotteiden myymälä. Tuotteissa panostetaan paikallisuuteen, pientuottajiin sekä ekologisuuteen. Tule nauttimaan kupposellinen kahvia höystettynä karjalaisella vieraanvaraisuudella. Aamupalaa on tarjolla ennakkovarauksella.

Matkaparkissa on 25 asuntoauto/telttapaikkaa, joista viisi on sähköllä. Huoltorakennuksessa on sauna, keittiö ja saniteettitilat. Sijaitsemme 13km lauttarannasta kirkonkylälle päin.

Ailaston läheltä löytyvät hyvät ulkoilumaastot mm. Hyypänmäki. Bussipysäkki on Ailaston kohdalla ja voit vuokrata mummopyörän, jolla polkea pyörätietä pitkin kylälle. Ailaston sisustus huokuu historiaa ja rauhallisuutta.

Kestävän kehityksen kannalta jätteet ja jätevesi on hyvä tyhjentää jo mantereella, koska ne siirtyvät saaresta takaisin mantereelle. Meillä ei ole harmaanveden tai vessan tyhjennys mahdollisuutta. Jätteiden lajittelupiste löytyy huoltorakennuksesta.

Kesäsesongin aikana olemme auki päivttäin. Tarkasta ajankohtaiset aukioloajat Facebook sivuiltamme: @Ailasto

Luovontie 798
90480, Hailuoto
Cafeteria, Bar, Venue,

Ailaston kahvila ja paikallisten tuotteiden myymälä

Ailasto on vanha Kaartotien kansakoulu, joka on rakennettu vuonna 1926. Ravintolana Ailastolla on pitkät perinteet aina 70-luvulta viime vuosiin saakka. Ailaston uudet tuulet tuovat mukanaan ohjelmapalvelut ja välinevuokrausta kahvila- ja majoitustoiminnan lisäksi.

Kahvilasta löytyvät anniskeluoikeudet ja paikallisten tuotteiden myymälä. Tuotteissa panostetaan paikallisuuteen, pientuottajiin sekä ekologisuuteen.

Meiltä löydät mm. Hailuodon panimon tuotteet ja Kujalan herkun löökikastikkeet. Tule nauttimaan kupposellinen kahvia höystettynä karjalaisella vieraanvaraisuudella.

Tarkasta ajankohtaiset aukioloajat Facebookista: @Ailasto

Luovontie 798
90480, Hailuoto
Outside picture of the hotel

Luotsihotelli

Paras paikka majoittua Hailuodossa on omaperäinen Luotsihotelli, joka sijaitsee edelleen toiminnassa olevan majakan juurella Marjaniemen päässä. Entisessä luotsiasemarakennuksessa toimiva hotelli tarjoaa hienot näkymät Perämerelle niin ravintolasta, terassilta kuin useimmista huoneistakin. Meillä on tarjolla esteettömiä majoitus- ja ravitsemuspalveluita. Tule ja koe saaren omaleimainen ympäristö ja tunnelma!

Marjaniementie 789
90480, Hailuoto
tasting, brewery, restaurant, bar, organic

Hailuodon Panimo

Hailuodon Panimo on Suomen ensimmäinen luomupanimo. Valmistamme kaikki oluemme luonnonmukaisesti viljellyistä ja maltaiden osalta paikallisista raaka-aineista. Valmistamme saksalaistyylisiä suodattamattomia luomuoluita suomalaiseen makuun, ilman säilöntä- ja lisäaineita.

Pääraaka-aineena käyttämämme Hailuodon vesi on puhdasta pohjavettä, joka sopii täydellisesti vaativien lageroluiden valmistamiseen. Käytämme suomalaista uusiutuvaa sähköenergiaa ja lämmitämme rakennuksen prosessin tuottamalla lämmöllä.

Olemme kunnostaneet vanhan makasiinirakennuksen panimoksi. Saksalainen Wachsmann Brautechnik valmisti ja asensi näyttävän panimolaitteiston, joka on itsessään yksi saaren nähtävyyksistä. Pubi&Puoti on esteetön, lukuun ottamatta vintin ravintolatilaa.

Tervetuloa panimolle!

Luovontie 233
90480, Hailuoto
Visit Hailuoto, Hailuoto, Information point, info, Hailuodon Elinkeinotoimijat ry

Visit Hailuoto ja Hailuodon Matkailuneuvonta

Hailuodon Matkailuneuvonta on auki kesäsesongin aikana.

Muina aikoina voit ottaa yhteyttä sähköpostilla: [email protected]

Hailuoto sovelluksesta löydät ajankohtaiset tiedot saaren palveluista ja lautta-aikatauluista.

Lataa tästä:

https://apps.apple.com/fi/app/hailuoto/id1566657292?l=fi

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app_hailuoto.layout

Tervetuloa vierailemaan kauniiseen saarimaisemaan!

Luovontie 798
90480, Hailuoto
Old pilot building Torni

Torni

Uniikkia majoitusta historiallisessa ja Majakkpihan vanhimmassa luotsirakennuksessa. Kaunis merimaisema ja tunnelma kauniin majakan juurella.

Marjaniementie 783 E
90480, Hailuoto