Merellinen joulureitti

KALAJOKI – LIMINKA – RAAHE

Pohjolan jäätynyt meri on niin vaikuttava joulun aikaan, että se itsessään riittää kotimaan lomakohteeksi. Pohjolan rengastien varrella on useita hienoja paikkoja, joissa jäistä ulappaa ja kirkasta tähtitaivasta pääsee ihastelemaan yllin kyllin. Fatbike, moottorikelkka vai surffilauta – minkä valitset, vai kokeiletko kaikki? 

Tutustu etappeihin tästä

Merellinen etappi: Kalajoki

Majoitus

Valitse helppous ja anna Kalajoen keskusvaraamon hoitaa majoituksesi. Tarjolla on alueen kattavin ja monipuolisin majoitusvalikoima – mökit, huvilat, huoneistot ja hotellihuoneet samasta paikasta!

Samassa paketissa sekä hotellimajoitus että rentouttava kylpylä: sen tarjoaa Santa’s Resort & Spa Hotel Sani aivan merenrannan tuntumassa. Kylpylän ja rentoutushoitojen lisäksi hotellista löytyy maittavaa ruokaa tarjoileva Ravintola Bistro.

Aktiviteetit

Kalajoella on helppo ottaa jäätynyt meri haltuun eri tavoin, onhan Hiekkasärkkien rantaviiva yli kolmen kilometrin mittainen ja aktiviteettitarjonta talvisaikaankin runsas.

Ravintolat

Ruokaa rakkaudella irlantilaistunnelmissa – sitä on Sandy Kelt!

Tutustu myös Raahen ja Limingan etappeihin

Merellinen etappi:
Raahe

Majoitus

Historiallinen vanha Raahe tarjoaa parastaan Langin Kauppahuoneella. Sieltä käsin kannattaa ottaa merellinen kaupunki haltuun.

Aktiviteetit

Raahessa merellisyyteen voi tutustua myös historian kautta. Satama-alueella sijaitseva Pakkahuoneen museo vie merelliselle matkalle Raahen historiaan.

Lähde talviselle fatbike-retkelle Raahen saaristoon. Vuoden retkikohteeksi vuonna 2016 äänestetty upea merikohde on nähtävä ja koettava.

Kannattaa myös käydä ihastelemassa vanhan ajan joulutunnelmia, jouluilmettä ja joulukalenteria Vanhan Raahen alueella!

Ravintolat

Nauti maittavasta lähiruuasta Raahen ravintoloissa! Kokeile erityisesti alueen kalaruokia, joilla kruunaat merellisen matkasi.

Tutustu myös Kalajoen ja Limingan etappeihin

Merellinen etappi:
Liminka

Majoitus ja ravintola

Liminganlahden upeaa merellistä luontoaluetta pääsee ihastelemaan helposti aivan läheltä, kun majoittuu Hotelli-ravintola Liminganlahteen. Saman katon alta löytyy myös kahvila-ravintola ja luontokeskus, jossa voi oppia lisää alueen luonnosta. 

Aktiviteetit

Tutustu Liminganlahden merialueeseen vaikkapa fatbiken selässä! Limingan tykätyt fatbikereitit pidetään kunnossa talvellakin. 

Pyöräilyreittien lisäksi Limingassa on tarjolla paljon muitakin talviaktiviteetteja.

Tutustu myös Kalajoen ja Raahen etappeihin