Luminen joulureitti

ROKUA – SYÖTE

Joululomalla talviaktiviteettien pariin halajavan kannattaa suunnistaa Pohjolan rengastien lumiselle joulureitille. Rengastien talvikohteet ovat varmasti lumisia, vaikka toinen niistä on uniikki Geopark-kohde ja toinen Suomen eteläisin tunturi. Talviliikkujan joulureitti sisältää sopivan määrän aktiivista tekemistä sekä unohtumattomia talvielämyksiä – pisteenä iin päälle vielä mainio majoitus ja hyvät ravintolat.

Tutustu etappeihin tästä

Luminen etappi: Rokua

Majoitus

Ison porukan luminen reissu kannattaa aloittaa majoittumalla Rokuan Lomahuviloille. Majoittukaa keskellä lumista erämaata, vuokratkaa palju ja savusauna ja ottakaa lumilomasta koko ilo irti!

Aktiviteetit

Rokua Geoparkin upea luonto on talvellakin taianomainen. Koko maailman mittakaavassa uniikki ympäristö kannattaa ottaa haltuun vaikkapa lumikenkäillen. Atteson Fishingiltä voit vuokrata lumikenkien lisäksi myös talviulkoiluvarusteet. Jos pilkkiminen kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti kokeilla opastettua pilkkiretkeä, joka sisältää lounaan, saunan ja illallisen.

Ravintolat

Huippulaadukasta lähiruokaa historiallisen kartanon keittiöstä.

Tutustu myös Syötteen etappiin

Luminen etappi: Syöte

Majoitus

Syötteen keskusvaraamon kautta löydät majoitusta moneen tarpeeseen, mökeistä hotellihuoneisiin. Valitsetko hotellimajoituksen kaikilla mausteilla, hulppean huvilan läheltä lumisia aktiviteetteja vai idyllisen mökin keskeltä puuterista luontoa?

Aktiviteetit

Talvella safarille? Kyllä vain! Valitse, vain minkälaiselle – tai miksipä ei vaikka kaikille? Hotelli Iso-Syötteen valikoimasta löytyy esimerkiksi poro-, husky- ja moottorikelkkasafareja ja monenlaista muuta talvista tekemistä.

Suomen eteläisimmän tunturin rinteissä voi lasketella ja lautailla, mutta Syötteen hiihtoladut ovat myös testaamisen arvoiset. Murtsikat jalassa lumesta voi nauttia ihan omalla tavallaan, ja hiihtoreissun varrella sijaitsevissa latukahviloissa kannattaa pitää pieni tai pidempikin paussi.

Ravintolat

Puhtaat maut ja henkeäsalpaavat maisemat yhdistyvät Iso-Syötteen laella sijaitsevassa ravintola Hilltopissa.

Tutustu myös Rokuan etappiin