Kultturelli joulureitti

KEMPELE – OULU – HAILUOTO

Kokeilunhaluisille ja kulttuurinnälkäisille reissaajille sopiva Pohjolan rengastien kultturelli joulureitti pitää sisällään kalastajakylän tunnelmia ja saaristoa, kaupungin sykettä ja tapahtumia sekä pikkukaupungin idylliä. Kokosimme yhteen joulun ajan kiinnostavimmat kulttuurikohteet, ravintolat ja tapahtumapaikat. 

Tutustu etappeihin tästä

Kultturelli etappi: Hailuoto

Majoitus ja ravintolat

Jos haluat hotellimajoituksen, valitse Luotsihotelli. Aivan avomeren äärellä sijaitseva hotelli tarjoaa hyvien unien lisäksi upeat maisemat. Saman katon alta saat myös maittavaa ruokaa.

Majoitu venesataman mökissä, syö ravintola Fransissa ja nauti löylyistä savusaunassa. Tämä onnistuu Hailuodon Majakkapihassa.

Aktiviteetit

Hailuoto on täynnä erikoisia, mielenkiintoisia käyntikohteita ja hauskoja myymälöitä. Yksi ehdoton piipahduspaikka on Suomen ensimmäinen luomupanimo. Tutustu paikalliseen tuotteeseen myös pubin puolella!

Tutustu myös Oulun ja Kempeleen etappeihin

Kultturelli etappi: Oulu

Majoitus

Idyllinen butique-hotelli Heinäpäässä on oiva majoitusvalinta, erityisesti jos pidät kello viiden teestä. De Gamlas Hemin historiallisten seinien sisällä on lokoisa majoittua.

Jos haluat majoittua keskeisemmällä paikalla, Oulun tuomikirkon viereinen Lapland Hotels Oulu on hyvä vaihtoehto. Lapin taikaa henkivä hotelli tunnetaan myös tasokkaasta ravintolastaan.

Hotellimajoitus ei ole ainoa vaihtoehto! Majoitu merellisiin maisemiin Nallikarin Lomakylässä. 

Aktiviteetit

Oulun taidemuseon näyttelyitä kiitellään sekä paikallisten että turistien toimesta. Joululoma on täydellistä aikaa altistua taiteelle!

Oulun sykähdyttävimmät liveshow’t on nähtävissä Rio Liven lavalla. Katso, sattuuko joululomasi aikaan ohjelmistoon jotain kiinnostavaa.

Koe tunteita laidasta laitaan Oulun teatterin katsomossa. Joulun aikaan on paljon tasokasta ohjelmaa tarjolla.

Musiikki kuuluu jouluun. Liikutu elävän musiikin äärellä Oulun Sinfoniassa.

Jos vielä jäi tilaa aikatauluun, tarjolla on runsaasti muitakin vaihtoehtoja.

Tiesitkö, että Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026?

Ravintolat

Kierrätysteemainen, lähiruokaa tarjoava ravintola Tuba on myös mukava illanistujaispaikka. Kannattaa myös tsekata Tuban keikkakalenteri!

Laadukasta ja maittavaa ruokaa upeassa miljöössä torin tuntumassa tarjoaa ravintola Hugo.

Kauniissa Kuusisaaressa sijaitsevassa Sokeri-Jussin Kievarissa on hyvä nauttia paikallisia makuja ja lupsakkaa perinteisyyttä.

Tutustu myös Hailuodon ja Kempeleen etappeihin

Kultturelli etappi: Kempele

Majoitus ja ravintola

Majoitu kätevästi läheltä lentoasemaa Finlandia Hotel Airportissa. Hotellista löytyy myös herkullista espanjalaisruokaa tarjoava El Sabor.

Aktiviteetit ja ravintola

Shoppaile ja syö kauppakeskus Zeppelinissä. Jos ei vielä ole kotiinviemisiä muualta kertynyt, Zeppelinistä niitä löytyy varmasti, halusitpa sitten sisustustavaraa, kosmetiikkaa tai jotain päälle pantavaa.

Tutustu myös Hailuodon ja Oulun etappeihin